Matança a Geòrgia

Quatre morts i nou ferits en un tiroteig en un institut dels EUA

La policia va detenir el sospitós, un estudiant del centre de 14 anys

Quatre morts i nou ferits en un tiroteig  en un institut dels EUA

AP

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

En els primers dies del curs escolar als Estats Units ha tornat a irrompre una xacra també tristament usual: la violència amb armes de foc. Ahir va ser un tiroteig a l’institut Apalachee de Winder, al nord de l’Estat de Geòrgia, fet que va sembrar el pànic durant unes quantes hores i va deixar dos professors i dos estudiants morts i nou ferits més. El xèrif Jud Smith, del comtat de Barrow, va confirmar que la policia va aconseguir detenir un sospitós, que està viu i sota custòdia. Les autoritats el van identificar públicament com a Colt Gray, un adolescent de 14 anys que era estudiant del mateix centre educatiu, situat en una zona rural a una hora d’Atlanta i que acull una mica més de 1.900 estudiants, que es van veure sacsejats per un episodi que va arrencar al voltant de dos quarts de deu del matí.

Gray es va entregar després de veure’s acorralat per agents que van respondre al tiroteig. Serà imputat i jutjat com un adult, segons va anunciar en una de les rodes de premsa de les autoritats Chris Hosey, director de l’Oficina d’Investigació de Geòrgia.

Es tracta del pitjor tiroteig escolar en la història de l’Estat, segons assenyalen dades del Gun Violence Archive i també és el més letal en una escola dels EUA des de començament d’any.

Notícies relacionades

Les armes en campanya

A només dos mesos de les eleccions presidencials, el tiroteig torna a posar en un lloc central de la campanya el problema de les armes de foc als EUA. La candidata demòcrata en aquests comicis, la vicepresidenta Kamala Harris, va dir en un acte a New Hampshire que es tracta d’"una tragèdia sense sentit" i va declarar que "és indignant que cada dia als EUA els pares han d’enviar els fills a l’escola preocupats per si tornaran o no vius a casa". "Els nostres nens haurien de ser a classe desenvolupant el seu potencial i en canvi estan preocupats per si entrarà a classe un tirador. No ha de ser així", va afirmar.

Temes:

Kamala Harris