Reaccions

El PP denuncia que es "treu un problema a la dictadura"

El PP denuncia que es "treu un problema a la dictadura"

EP

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El vicesecretari d’Afers Institiucionals del PP, Esteban González Pons, va criticar ahir la decisió del Govern espanyol de concedir l’asil a Edmundo González. En un missatge publicat al seu compte a X, l’eurodiputat popular va assenyalar: "Treure Edmundo González sense reconèixer-lo president legítim no és fer un favor a la democràcia, sinó treure un problema a la dictadura". González Pons va comparar la decisió d’Espanya a l’actitud que podria haver tingut el règim de Cuba per ajudar Maduro.

Vox es va afegir també a aquesta crítica. L’eurodiputat d’extrema dreta Hermann Tertsch va acusar a X l’Executiu d’actuar "per enfortir Maduro" i de ser "soci dels pitjors narcos i assassins en el Grup de Puebla".

Notícies relacionades

Per la seva banda, Sumar va demanar impulsar una "sortida negociada" a Veneçuela, si bé la formació liderada per Yolanda Díaz es va negar a reconèixer la victòria de González.

La prudència de Sumar contrasta amb la duresa mostrada per les dirigents de Podem. La seva secretària general, Ione Belarra, va denunciar a la xarxa social X les "presses" de l’Executiu per donar asil "a l’opositor veneçolà ultradretà".