18 morts en un altre bombardeig israelià sobre una escola de Gaza

L’Exèrcit va qualificar l’atac de "precís" i dirigit "contra un centre de control de Hamàs" situat dins del complex escolar

18 morts en un altre bombardeig israelià sobre una escola de Gaza
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys 18 palestins van perdre la vida ahir en un bombardeig de l’aviació israeliana contra l’escola Al Jaouni de Nuseirat, pertanyent a l’agencia de l’ONU per als Refugiats Palestins (UNRWA) i que els últims mesos ja havia sigut víctima de tres atacs més, informa l’agència Efe. "El fracàs de la comunitat internacional i les Nacions Unides per prendre mesures contra el criminal de guerra Netanyahu i la seva armada terrorista és la llum verda a més crims horribles", va assegurar l’organització islamista Hamàs.

Cap a les 16.20 hora local (13.20 GMT), els serveis de la Defensa Civil gaziana van alertar de l’atac contra l’escola, on milers de persones -5.000, segons l’Oficina de Mitjans del Govern de Gaza– es refugien de la guerra. Entre els 18 morts es troben dos empleats de l’UNRWA, dones i nens. Ahir a la nit empleats de la Defensa Civil i ciutadans continuaven buscant entre la runa per rescatar els cossos dels que van quedar atrapats després de l’impacte dels projectils israelians. El bombardeig va tornar a mostrar imatges als canals de difusió palestins de desenes de persones recollint restes humanes als voltants de l’escola i introduint-les en bosses de plàstic.

Notícies relacionades

Una de les menors mortes és la filla d’un membre de la Defensa Civil que, mentre la seva família es refugia a les tendes de campanya del complex de l’escola, treballa per a aquest servei d’emergències. "Ahir, el món el va veure [al pare] en un vídeo salvant una nena, sostenint-la als seus braços, de la runa de l’escola de Safad a l’àrea de Zeitun –va compartir en un comunicat Defensa Civil–. Avui [per ahir] s’acomiada de la seva filla, Shadia, que va ser desplaçada per l’ocupació israeliana amb la seva dona i vuit fills al sud de la Franja".

Per la seva banda, l’Exèrcit israelià va confirmar l’atac, que va definir com a "precís" i dirigit "contra terroristes que operaven dins d’un centre de control de Hamàs", que asseguren que estava incrustat a l’escola.