Cop a l’agència per als refugiats palestins

L’ONU denuncia la mort de sis empleats en el bombardeig israelià a una escola de Gaza

Guterres apressa a posar fi a les "dramàtiques violacions del dret internacional humanitari" després de l’atac de dimecres a un centre que assistia 12.000 desplaçats

Escenas tras el bombardeo israelí en la escuela de la UNRWA en el campo de Nuseirat, en la Franja de Gaza

Escenas tras el bombardeo israelí en la escuela de la UNRWA en el campo de Nuseirat, en la Franja de Gaza / Omar Ashtawy / APA Images / ZUMA / DPA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’agència de l’ONU per als refugiats palestins (UNRWA) va denunciar ahir que sis dels seus empleats van morir en els dos atacs aeris israelians llançats la vigília contra una escola a Nuseirat, al centre de la Franja de Gaza, en què van morir 18 palestins, segons el Govern de l’enclavament palestí, en mans de Hamàs.

"Aquest és el nombre de morts més gran entre el nostre personal en un sol incident", va lamentar a última hora de dimecres la UNRWA en el seu perfil a X, que fins aleshores havia confirmat dos morts. Entre els morts es troben també el director del refugi de la UNRWA i altres membres de l’equip que prestaven assistència a uns 12.000 de desplaçats a l’escola Al-Jaouni, sobretot dones i nens.

Aquest nou atac contra l’agència de l’ONU va provocar la reacció del secretari general, António Guterres, que va qualificar d’"inacceptables" els bombardejos i va apressar a "posar fi ara mateix a aquestes dramàtiques violacions del dret internacional humanitari".

Notícies relacionades

Dimecres al matí, l’Exèrcit israelià va confirmar en un comunicat haver atacat un suposat centre de comandament i control de Hamàs incrustat en aquesta escola a Nuseirat. "Es van prendre nombroses mesures per mitigar el risc de danyar civils, incloent l’ús de munició de precisió, vigilància aèria i intel·ligència addicional", va afegir l’Exèrcit en un comunicat, abans d’assenyalar que es tracta d’"un nou exemple de l’ús sistemàtic de Hamàs d’infraestructures civils en violació de la llei internacional". Hamàs ha negat en nombroses ocasions utilitzar les escoles i altres llocs civils amb propòsit militar.

Segons la UNRWA, l’escola Al-Jaouni ha sigut atacada cinc vegades des que va començar la guerra a Gaza a l’octubre, atacs que han causat la mort a unes 40 persones.