Turisme

Roma vol cobrar 2 euros als visitants de la Fontana di Trevi

Roma vol cobrar 2 euros als visitants  de la Fontana  di Trevi
1
Es llegeix en minuts
Irene Savio
Irene Savio

Periodista

ver +

Roma, ciutat plena de viatgers a qualsevol època de l’any, s’afegeix a les urbs que busquen noves maneres de regular el turisme de masses. Això és el que es pot deduir de l’últim anunci de l’ajuntament de la capital d’Itàlia: cobrar 2 euros als que vulguin accedir als esglaons situats just davant del monument, per observar-lo més de prop i llançar-hi una moneda. La proposta, que encara està sent estudiada, podria entrar en vigor el desembre que ve, segons va confirmar a EL PERIÓDICO Carlo Catalogna, de l’oficina de premsa de l’alcalde Roberto Gualtieri.

Amb tot, "la plaça de la Fontana di Trevi es mantindrà oberta i gratuïta, això ho remarco", va precisar el regidor responsable de Turisme, Alessandro Onorato. "La reserva i el pagament només seran necessaris per accedir als esglaons i, per als romans, el tiquet serà gratuït, mentre que per als turistes tindrà un preu simbòlic de 2 euros", va afegir.

Evitar el "caos total"

Notícies relacionades

La raó de la decisió seria, d’acord amb les autoritats romanes, posar cert ordre, tutelar l’obra i evitar les escenes de "caos total" que actualment se solen veure davant de la cèlebre font romana, considerada un dels monuments més bonics del barroc italià. Tot i així, la proposta ha suscitat opinions enfrontades d’arquitectes i intel·lectuals, alguns s’han preguntat si aquesta mesura és un intent de "fer caixa".

Això últim es deu al fet que la ciutat de Roma es troba en aquest moment immersa en un pla de revalorització urbanística gegant en vista del pròxim Jubileu, un esdeveniment que s’obrirà a finals d’aquest any i que, segons estimacions, atraurà uns 30 milions de turistes a la capital d’Itàlia. Una ciutat que ja va ser la més visitada d’Europa el 2023, amb 50 milions de persones que van visitar els seus cèlebres carrers i places.