Els EUA conclouen que RT està integrat a la intel·ligència russa

El Departament d’Estat llançarà una campanya global per informar dels riscos propagandístics del canal del Kremlin

Logotip d’RT en un mòbil. | THIAGO PRUDENCIO / ZUMA

Logotip d’RT en un mòbil. | THIAGO PRUDENCIO / ZUMA

1
Es llegeix en minuts
Marc Marginedas
Marc Marginedas

Periodista

Especialista en països de l'antiga Unió soviètica i el món àrab-islàmic.

ver +

RT, l’antiga Russia Today, no és només un canal televisiu que fa propaganda a favor de Rússia, de les seves autoritats i de les guerres iniciades pel Kremlin. El canal propietat de l’Estat rus està totalment integrat a l’estructura d’intel·ligència del gegant euroasiàtic i participa plenament en operacions portades a terme per aquestes agències més enllà de les fronteres russes, destinades a desestabilitzar i atiar diferències en països rivals. En vista de les evidències obtingudes, el Departament d’Estat té previst fer una campanya mundial per conscienciar els governs dels perills que generen les activitats d’RT, un canal que, malgrat el veto a les seves emissions a Europa o als EUA, encara gaudeix de gran accés en nombroses audiències del món, particularment a l’Amèrica Llatina i l’Àfrica.

Notícies relacionades

La intel·ligència nord-americana ha aconseguit determinar que, durant més d’un any, el Govern rus ha integrat una unitat de la intel·ligència a la cadena que es dedicava "a operacions d’informació, influència encoberta i adquisicions militars", activitats que van molt més enllà de les pròpies d’un mitjà de premsa, remarca un comunicat emès pel Departament d’Estat. La institució sancionarà "tres entitats i dos individus", "no pel contingut de les informacions, ni per la desinformació que han creat i disseminat", sinó "per les seves activitats encobertes", que en cap cas tenen res a veure amb "periodisme".

"El Departament d’Estat insta els seus socis a reconèixer la gravetat d’aquesta amenaça i també a tractar de manera conscient totes les activitats encobertes del canal RT", acaba dient el comunicat.

Temes:

Intel Govern