Caracas insisteix sense proves en la conspiració contra Maduro

Caracas insisteix sense proves en la conspiració contra Maduro
1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

Un dia després d’anunciar l’arrest de dos ciutadans espanyols, tres nord-americans i un txec, involucrats en una suposada conjura contra el president Nicolás Maduro i els seus col·laboradors més estrets, el Govern veneçolà s’aferrava a una hipòtesi que una altra vegada provoca sospites del seu caràcter instrumental. Quan dissabte a la nit el ministre d’Interior, Justícia i Pau, Diosdado Cabello, va explicar l’abast d’una operació en la qual convergeixen la CIA i el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), el palau de Miraflores ja coneixia el desmentiment procedent de Madrid.

Notícies relacionades

No obstant, els espanyols Andrés Martínez Adasme i José María Basoa Valdovinos, de 32 i 35 anys, són presentats encara com agents estrangers. El ministre els va vincular al militar nord-americà en actiu Wilber Joseph Castañeda, també arrestat, i a qui va anomenar expert en pirateig i integrant des de l’any 2009 del cos dels Navy Seals.

El madurisme acostuma a incórrer en aquestes coincidències: a cada conflicte intern i extern, el sorprenent descobriment d’un pla "terrorista" que ha sigut derrotat. La veloç troballa de l’aparell d’intel·ligència, en aquest cas, coincideix amb les tensions derivades de l’exili a Madrid del candidat opositor, Edmundo González Urrutia.