Trump, fora de perill a l’evitar el servei secret un possible intent d’atemptat

Un agent va disparar a un home armat amb un rifle, amagat al camp de golf on jugava l’expresident i que va ser detingut

Trump, fora de perill a l’evitar el servei secret un possible intent d’atemptat
3
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Només dos mesos i dos dies després de l’atemptat fallit contra Donald Trump durant un míting a Butler (Pensilvània) ahir es va produir el que l’FBI va confirmar que "semblar ser" un segon intent d’assassinat de l’expresident i candidat republicà, aquesta vegada mentre jugava a golf al seu club privat a West Palm Beach, a Florida. Trump no va resultar ferit en l’incident, que va tenir lloc al voltant de la 13.30, hora local.

Segons van confirmar en roda de premsa les autoritats, un dels agents del servei secret que acompanyen Trump, que anava com a avançada un o dos forats per davant d’ell mentre jugava a golf, va veure sortint dels arbustos el canó d’una arma. Trump estava a entre 350 i 500 metres del lloc.

L’agent llavors va disparar al sospitós, que va abandonar els arbustos i va fugir en un cotxe. Un testimoni el va veure sortir corrents i ficar-se en un cotxe, del qual va fer una fotografia. Això va permetre a la policia local identificar la matrícula i el vehicle, que va ser interceptat. El sospitós va ser detingut i està sota custòdia.

Un rifle AK-47

En la primera roda de premsa del xèrif del comtat de Palm Beach, Ric Bradshaw, en què també van participar l’FBI i el Servei Secret, no es va identificar públicament l’arrestat. El testimoni va confirmar que el detingut era la persona que havia vist sortir corrents. En els arbustos on havia estat el detingut, segons va confirmar el xèrif, es va trobar un rifle estil AK-47 amb espiell, a més de dues motxilles i una càmera GoPro que havia lligat a la tanca que envolta el camp de golf, cosa que indica a les autoritats que pretenia gravar l’atemptat. "El nivell d’amenaça és alt, vivim en moments perillosos", va dir als mitjans Rafael Barros, l’agent especial a càrrec de l’oficina del Servei Secret a Miami.

La notícia de l’ocorregut es va conèixer en primer lloc per un comunicat de la campanya de Trump, que va explicar que l’expresident estava "segur" després que s’haguessin produït trets "als seus voltants". Poc després el republicà, que inicialment va ser traslladat a una localització segura al club de golf i després a la seva residència a Mar-a-Lago, va enviar un correu de recaptació de fons de la seva campanya parlant de l’incident. "¡Estic fora de perill i bé!", va dir després d’esmentar els trets. "Res em frenarà", va escriure també. "¡Mai em rendiré!".

Kamala Harris, vicepresidenta i candidata demòcrata que s’enfronta a Trump al novembre, va ser informada sobre l’ocorregut, igual que el president Joe Biden, que en un comunicat va mostrar "alleujament" . Harris, per la seva banda, va penjar un missatge a les xarxes socials en què va escriure: "Estic contenta que estigui fora de perill. La violència no té lloc als EUA".

Ràpida actuació

Notícies relacionades

La ràpida actuació en aquesta ocasió del Servei Secret, els agents del qual acompanyen Trump mentre juga tant com a avançada com per darrere d’ell, contrasta amb les fallades que el cos va tenir en l’atemptat de Butler, en què Trump va resultar lleument ferit en una orella. Aquella debacle va forçar la dimissió de la directora.

L’incident dona també sentit a la preocupació que el servei secret sempre ha tingut respecte a la vulnerabilitat en els camps de golf, tant per l’espai obert com per la predictibilitat del recorregut que es fa, una preocupació que s’ha elevat amb Trump per la seva afició a practicar l’esport en els seus diversos clubs.

Temes:

Golf FBI