Amb gran prestigi a Europa

Teresa Ribera: La dirigent socialista és un dels grans referents en el seu camp

Amb gran prestigi a Europa

EFE

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Teresa Ribera, una dirigent amb molta experiència en la gestió pública i poca en els actes electorals del PSOE, partit al qual no es va afiliar fins al 2011, s’ha llaurat un important prestigi fora d’Espanya. L’anomenada "excepció ibèrica" (el mecanisme que limita els preus del gas per generar electricitat a Espanya i Portugal) i les negociacions en les successives cimeres del clima, com l’última, que va servir per segellar un històric acord sobre els límits als combustibles fòssils, l’han convertit en una dels principals referents en el seu camp.

Cap de llista

Notícies relacionades

Per això Sánchez sempre va tenir clar que havia de ser ella qui encapçalés la llista en les últimes eleccions. Ribera, nascuda a Madrid el 1969 i mare de tres filles, en un primer moment hi va posar pegues. Considerava que el seu paper continuava sent a Espanya, liderant la lluita contra el canvi climàtic, i només va acceptar després d’un infructuós tempteig a Josep Borrell.

Però els plans no passaven perquè la vicepresidenta, després que els socialistes obtinguessin 20 eurodiputats davant els 22 del PP, ocupi un escó a l’Eurocambra. El seu destí, reconeixia ella mateixa, era en la futura Comissió Europea, en un lloc relacionat amb les àrees a què sempre s’ha dedicat: el clima i l’energia.