Dèficit pressupostari

La ministra d’Economia britànica avisa de "decisions difícils"

Reeves afirma que cal una "fèrria disciplina", però descarta tornar a l’austeritat

La ministra d’Economia britànica avisa de "decisions difícils"

ANTHONY DEVLIN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ministra britànica d’Economia, Rachel Reeves, va descartar ahir "un retorn a l’austeritat conservadora" en el pressupost de l’Estat que té previst presentar el 30 d’octubre, en el qual hi haurà "decisions difícils" i caldrà una "disciplina fèrria", però estarà "ple d’ambició" per "reconstruir el Regne Unit" i "aconseguir el canvi promès pels laboristes". "No hi haurà un retorn a l’austeritat. L’austeritat conservadora va ser destructiva per als nostres serveis públics i també per a la inversió i el creixement", va assenyalar en la conferència anual del Partit Laborista que se celebra a Liverpool.

L’anomenada cancellera de l’exchequer va admetre que caldran mesures dures per abordar el dèficit pressupostari heretat de l’anterior Govern tory, però va mantenir que el seu primer pressupost de l’Estat després de la victòria electoral del 4 de juliol contindrà "veritable ambició" per al Regne Unit. "Si ara prenem les decisions correctes, aquesta estabilitat serà una base crucial sobre la qual es construiran totes les nostres ambicions, la condició prèvia essencial perquè les empreses inverteixin amb confiança i perquè les famílies planifiquin el futur", va dir.

Notícies relacionades

Segons l’Executiu laborista, els 14 anys de governs conservadors han deixat un forat de 22.000 milions de lliures (26.000 milions d’euros) a les arques públiques. Per la seva banda, l’Oficina Nacional d’Estadístiques (ONS) va informar que el deute públic britànic va arribar a l’agost al 100% del producte interior brut.

Reeves va reiterar la promesa de no apujar els impostos individuals –IVA, contribució a la Seguretat Social i renda–, però sí que preveu mantenir una taxa sobre els beneficis de les petroleres i eliminar el règim que permetia als milionaris estrangers residir al país però mantenir el domicili fiscal en un altre territori, així com intensificar la lluita contra l’evasió fiscal.

Temes:

Govern