Biden avala l’assassinat del dirigent xiïta

El presidente de Estados Unidos, Joe Biden, desembarca del avión presidencial en Pensilvania.

El presidente de Estados Unidos, Joe Biden, desembarca del avión presidencial en Pensilvania. / SAUL LOEB / AFP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president dels Estats Units, Joe Biden, va considerar ahir que la mort del líder del grup xiïta Hezbol·là Hasán Nasrallah en un bombardeig de l’Exèrcit israelià és "una mesura de justícia per a les seves moltes víctimes".

El mandatari va remarcar que, sota el lideratge del dirigent mort a Beirut, l’organització comptabilitza "milers de civils nord-americans, israelians i libanesos" assassinats.

"Hasán Nasrallah i el grup terrorista que liderava, Hezbol·là, van ser responsables de matar centenars de nord-americans durant un regne de terror d’unes quatre dècades", va recalcar el mandatari en un comunicat de la Casa Blanca. Biden va reiterar el dret de l’Estat hebreu a l’autodefensa.

Notícies relacionades

El bombardeig que va matar a Nasrallah divendres "va tenir lloc en el context ampli del conflicte que va començar amb la massacre de Hamàs el 7 d’octubre del 2023", va argumentar el president dels EUA en el seu comunicat per afegir: "Nasrallah, l’endemà, va prendre la decisió fatídica d’unir les seves mans amb Hamàs i obrir el que va anomenar un front nord contra Israel".

Els Estats Units han sigut històricament aliats d’Israel en el llarg, sagnant i irresolt conflicte del Pròxim Orient.

Temes:

Israel Beirut