Khamenei arenga els musulmans a defensar Hezbol·là d’Israel

L’Iran extrema la seguretat i opta per transferir el líder iranià a un lloc amagat / El llançament de míssils des del Iemen activa les alertes a Tel-Aviv

Khamenei arenga els musulmans a defensar Hezbol·là d’Israel
2
Es llegeix en minuts
Adrià Rocha Cutiller
Adrià Rocha Cutiller

Periodista

ver +

El líder suprem iranià, l’aiatol·là Ali Khamenei va instar ahir tots els musulmans del món a aixecar-se en defensa de Hezbol·là i del Líban per confrontar el règim "cruel i malèfic" d’Israel. Així ho va afirmar pocs minuts abans que la milícia libanesa Hezbol·là confirmés la mort del seu líder, Hassan Nasrallah, en un bombardeig israelià de divendres a la nit contra Beirut.

En l’atac, segons va confirmar la milícia aquest dissabte, també hi va morir un membre de la Guàrdia Revolucionària iraniana: Hezbol·là és el grup paramilitar més poderós dins del conegut com a Eix de la Resistència, un grup de milícies de tot el Pròxim Orient lleials a Teheran i a la República Islàmica de l’Iran. L’Eix de la Resistència inclou, també, Hamàs i el Gihad Islàmic palestí, les Unitats de Mobilització Popular (UMP) a l’Iraq i Síria, i els rebels houthis al Iemen.

"Els criminals sionistes haurien de saber que són massa insignificants per causar un mal real a Hezbol·là. Totes les forces de resistència a la regió estan amb Hezbol·là i li donen suport", va assegurar Khamenei, que va continuar: "Els terroristes que governen el seu règim sionista no han après la lliçó de la seva guerra criminal a Gaza, i no entenen que l’assassinat massiu de dones, nens i civils no afectarà ni destruirà l’estructura de la resistència regional".

Mesures de seguretat

Aquesta no és la primera vegada que Israel aconsegueix l’assassinat d’un dels líders de les milícies que confronten l’Eix de la Resistència. Al juliol, en dos atacs en menys de 24 hores, l’Estat hebreu va aconseguir assassinar a Beirut el número 2 de Hezbol·là, Fuad Shukur, i a Teheran el líder polític de Hamàs, Ismail Haniyeh, que va morir poques hores després de reunir-se tant amb el mateix Khamenei com amb el president iranià, Masoud Pezeshkian.

Ahir, de fet, segons van informar dues fonts anònimes a l’agència de notícies internacional Reuters, l’Iran va multiplicar les mesures de seguretat entorn de l’aiatol·là, que va ser transferit a un lloc amagat dins de la mateixa capital iraniana.

"La comunitat internacional no oblidarà que l’ordre d’aquest atac terrorista [contra Nasrallah] va ser ordenat des de Nova York i que els nord-americans no poden expulsar la seva pròpia responsabilitat i complicitat amb els sionistes", va declarar el president Pezeshkian, que va recordar que en el moment de l’atac, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, era als Estats Units per fer un discurs davant l’Assemblea General de les Nacions Unides.

La defensa antimíssils

Notícies relacionades

L’ona expansiva per la mort del líder de Hezbol·là s’estén molt més enllà del Líban i l’Iran. L’Exèrcit d’Israel va comunicar ahir que havia interceptat un míssil balístic terra-terra llançat contra el centre del país des del Iemen. Les Forces Armades hebrees van afirmar que les defenses aèries havien neutralitzat l’artefacte "fora de les fronteres del país". El míssil va ser enderrocat amb el sistema de defensa antimíssils de llarg abast Arrow (fletxa), dissenyat per destruir míssils balístics.

A causa d’aquest atac, les sirenes van sonar per tot el centre d’Israel. Tot just unes hores abans, un primer míssil va caure en una àrea oberta sense causar ferits. Les alarmes, aquesta vegada, no es van activar "segons el protocol", va confirmar l’Exèrcit, ja que no hi havia cap risc per a la població civil.

Temes:

Israel Beirut