Procés per presumpta malversació

Le Pen, en el judici per desviació de fons: "No tinc res a ocultar"

La líder de Reagrupament Nacional s’enfronta a una possible inhabilitació de fins a 10 anys i a una pena de 10 anys de presó

Le Pen, en el judici per desviació de fons: "No tinc res a ocultar"
1
Es llegeix en minuts

La líder de la ultradreta, Marine Le Pen, i 24 membres més del seu partit, Reagrupament Nacional, van seure ahir davant la justícia francesa acusats de malversació de fons públics europeus mitjançant contractes falsos d’assistents parlamentaris, amb l’objectiu de sufragar despeses del partit, entre el 2004 i el 2016.

Poc abans de l’hora pactada, Marine Le Pen va arribar a les 13.15 hores al Tribunal de París sota una gran expectació. Més d’un centenar de mitjans francesos i estrangers s’amuntegaven davant la porta de la sala Victor Hugo per captar la imatge del dia: "No tinc res a amagar. Confio en la justícia", va afirmar Le Pen, que va dir que se sentia tranquil·la i disposada a respondre a totes les preguntes que li facin.

En total, nou exeurodiputats del Front Nacional, antic Reagrupament Nacional, dotze exassistents parlamentaris i quatre col·laboradors del partit compareixeran en aquest judici, ja conegut com el cas dels assistents parlamentaris, ja que alguns estaven contractats com a assistents parlamentaris europeus, mentre que en realitat treballaven per al partit de Le Pen, una cosa prohibida segons la normativa del Parlament Europeu.

Notícies relacionades

Revés a la carrera política

Aquest procés pot suposar un revés per a la carrera política de Le Pen, ja que s’enfronta a una pena de fins a 10 anys de presó, i una multa d’un milió d’euros acompanyada de la inhabilitació política que pot arribar també als deu anys, al tractar-se d’un càrrec públic. Una condemna que posaria fi al seu somni de presentar-se com a candidata en les pròximes eleccions presidencials del 2027, i en part, entelaria la feina d’anys de "normalització" del seu partit. Tot i que sembla que, de moment, la imatge de Marine Le Pen asseguda al banc dels acusats no li està passant factura en la seva popularitat; l’últim sondeig fet per l’institut Opinion Way, sobre les pròximes presidencials del 2027, situa Reagrupament Nacional al capdavant.