Almenys sis morts en un presumpte atac terrorista a Tel Aviv

Tel Aviv durante un ataque de Irán.

Tel Aviv durante un ataque de Irán. / REUTERS

1
Es llegeix en minuts
Andrea López-Tomàs
Andrea López-Tomàs

Periodista i politòloga. Corresponsal a l'Orient Proper des de Beirut.

ver +

Torna l’horror a Tel Aviv per terra i per aire. Mentre els míssils balístics iranians sobrevolaven la ciutat israeliana, dos homes armats van atacar diversos transeünts en una parada de tramvia al barri de Jaffa, l’originària urbs palestina. Almenys sis persones van morir i nou van resultar ferides, quatre d’elles de gravetat, segons van informar la policia i les autoritats sanitàries d’Israel. Els dos atacants van ser neutralitzats pels agents de l’ordre i mitjans hebreus apunten que no tenien nacionalitat israeliana.

Abans que desenes de míssils balístics iranians provoquessin el caos a tot el territori israelià i, fins i tot a la Cisjordània ocupada, la normalment tranquil·la Jaffa va ser escenari d’una violència que feia molt temps que no es presenciava. Un dels atacants portava un fusell d’assalt i un altre tenia un ganivet. Tots dos van disparar i van apunyalar civils al tren lleuger de Tel Aviv. A continuació, van seguir a peu i van atacar la gent al carrer Jerusalem. La policia va anunciar que un agent de seguretat municipal i civils armats van disparar i "van neutralitzar" els dos atacants, que van deixar una reguera de sang al seu pas.

Notícies relacionades

Històrica ciutat palestina

En les imatges compartides a les xarxes socials es veu homes armats sortint de l’estació del tramvia i obrint foc. A més, a la mateixa estació, s’aprecien diversos cossos que jeuen inerts a terra. Els metges i paramèdics van proporcionar tractament mèdic al lloc a diverses persones ferides amb diversos graus de lesions, incloses algunes que estaven inconscients. Després de l’atac, les primeres informacions van indicar que vuit persones haurien mort però, després, la policia les va reduir a sis. Hi ha almenys una desena de ferits, cinc dels quals es troben en estat greu.

Temes:

Palestina Israel