Israel declara Guterres persona ‘non grata’

Israel declara Guterres persona ‘non grata’

JULIA DEMAREE NIKHINSON / AP

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

"Les flames furioses al Pròxim Orient estan convertint-se ràpidament en un infern". Amb aquestes paraules obria ahir António Guterres, secretari general de les Nacions Unides, una reunió a Nova York del Consell de Seguretat per abordar la crisi a la regió que s’aguditza. I tot i que el portuguès no s’hi referia, la veritat és que ell mateix es veu atrapat en aquesta pira.

Menys de quatre hores abans que comencés la sessió sol·licitada per França, el ministre d’Afers Exteriors del Govern presidit per Benjamin Netanyahu, Israel Katz, anunciava a les xarxes socials que Israel declara Guterres persona no grata i li prohibeix l’entrada al país.

Notícies relacionades

Ho feia amb un comunicat extraordinari, on arribava a acusar Guterres de ser "un secretari general antiisraelià que dona suport a terroristes, violadors i assassins". "Serà una taca en la història de l’ONU", va assenyalar.

De res serveix que Guterres hagi condemnat l’atac amb míssils llançat per l’Iran dimarts a la nit sobre Israel, una cosa que no va fer citant expressament Teheran però que ahir defensava, amb èmfasi i fins i tot amb certa irritació, que "hauria d’haver sigut obvi".