Arribada a Torrejón de Ardoz

Defensa repatria 244 persones en dos vols

Defensa repatria 244 persones en dos vols

EAE

1
Es llegeix en minuts
J. J. FERNÁNDEZ

La primera fase del pla dissenyat per Exteriors i Defensa per treure espanyols del Líban es va portar ahir a terme amb menys persones extretes de zona de guerra de les que s’esperaven. Van ser finalment 244 les que van arribar a territori espanyol en dos vols militars que, quan es van enlairar, es preparaven per portar-ne més de 300, fins i tot 400.

Notícies relacionades

Com sol passar en aquests processos, la llista d’evacuables va anar creixent les últimes 24 hores, a mesura que es feia imminent la sortida i empitjorava la situació: de 350 d’apuntats dilluns, es va passar a 380; després el llistat va decréixer. "Hem portat tots els que s’han presentat", va explicar una font propera a l’operatiu. "Algunes persones potser s’apunten a última hora i d’altres es fan enrere", es curava en salut la ministra de Defensa, Margarita Robles, en una entrevista a TV.

El primer avió de l’Exèrcit de l’Aire dels enviats pel Govern, un Airbus A330, aterrava passades les 17.00 hores a la base madrilenya de Torrejón amb 204 persones a bord. Era l’avió que des de dimecres esperava ordres a Djibouti (Àfrica oriental). L’altre avió, un Airbus A400, va sortir de Saragossa quan encara no s’havia fet de dia, va tornar a Espanya amb 40 passatgers a bord, i va arribar a Torrejón poc abans de les 20.00 hores.

Temes:

Govern Espanyol