Crisi política

Moció de censura de l’esquerra contra el primer ministre francès

Moció de censura de l’esquerra contra el primer ministre francès
1
Es llegeix en minuts

Quatre dies després que el primer ministre francès, Michel Barnier, donés el seu primer discurs davant l’Assemblea Nacional, en el qual va assenyalar el full de ruta polític del nou Govern, l’esquerra ha presentat una moció de censura contra ell. El Nou Front Popular, la unió d’esquerres creada per enderrocar la ultradreta en les passades eleccions legislatives franceses, va anunciar ahir a través d’un comunicat que ha presentat la seva primera moció de censura, que serà defensada pel secretari general del Partit Socialista, Olivier Faure, dimarts en l’Assemblea Nacional.

La moció, que està firmada per 192 diputats, denuncia la "negació de Michel Barnier del resultat de les últimes eleccions legislatives" al formar un Executiu sense la presència del Nou Front Popular, l’agrupació que va guanyar els comicis legislatius. "El primer ministre no va demanar un vot de confiança, de manera que es tracta d’una espècie de moció de censura contra ell", assegura el president del grup socialista, Boris Vallaud.

El comunicat dona un motiu més contra Barnier: les "orientacions polítiques del Govern", al haver-se negat a eliminar per complet la reforma de les pensions i presentar uns pressupostos que pretenen ser "els més austers dels últims 25 anys", afirmen.

Notícies relacionades

Necessiten la ultradreta

Perquè aquesta moció de censura prosperi, l’esquerra necessita el suport d’almenys 289 diputats, entre els quals els de la ultradreta de Marine Le Pen i també els membres de l’agrupació LIOT. No obstant, el Reagrupament Nacional ja ha descartat de moment el seu vot favorable, tot i que "es manté vigilant". Així ho va afirmar Le Pen fa uns dies: "Només per les teves accions et jutjarem i, a diferència d’altres, mai per postures infantils [...]. Pretenem més que mai ser una força de construcció".

Temes:

Govern