Israel ataca el nord del Líban i mata un líder de Hamàs

Israel ataca el nord del Líban i mata un líder de Hamàs
1
Es llegeix en minuts
Andrea López-Tomàs
Andrea López-Tomàs

Periodista i politòloga. Corresponsal a l'Orient Proper des de Beirut.

ver +

Més enllà dels objectius que s’han repetit els últims dies, dissabte de matinada els bombardejos de l’Exèrcit hebreu van arribar al nord del país. A més de 180 quilòmetres de la frontera, el principal camp de batalla dels últims dies, les bombes israelianes van arribar a un edifici del camp de refugiats palestins de Beddawi, a prop de la ciutat de Trípoli (nord), per primer cop en aquesta guerra, per matar un líder de Hamàs, la dona i les dues filles. Al seu torn, en una retòrica que recorda a la utilitzada contra Hamàs a la Franja de Gaza, les autoritats militars israelianes van acusar Hezbol·là de fer servir mesquites i hospitals al sud del Líban com a base militar.

El "comandant" Saïd Attala Ali, la seva dona i dues de les seves filles van morir "en un bombardeig sionista contra casaseva al camp de refugiats de Beddawi, va indicar Hamàs en un comunicat. Es tracta de la primera vegada en el conflicte actual que Israel ataca aquest camp. Ali va ser identificat com a líder del braç armat de Hamàs, les Brigades Al-Qassam. En les últimes setmanes, Israel va atacar repetidament als dirigents del grup palestí al Líban i va matar alguns dels líders més importants del grup que inclouen 18 alts comandants, segons informacions de Hamàs. L’Exèrcit israelià no va fer comentaris immediats sobre l’atac a prop de la ciutat portuària de Trípoli.

Notícies relacionades

Atacs aeris

Durant tota la nit no es van aturar les ordres d’evacuació de civils als suburbis del sud de Beirut i els posteriors bombardejos a la zona. Igual que va passar durant la guerra del 2006 entre Israel i Hezbol·là, els atacs aeris estan destrossant completament Dahieh, que és com es coneix els barris del sud, que estan controlats per la milícia libanesa però compten amb grans números de població civil. La majoria s’han desplaçat a escoles habilitades com a refugi pel Govern libanès o, com que moltes estan desbordades, han de dormir a la intempèrie.