Crim atroç d’un jove de 15 anys a Marsella pel narcotràfic

Bloques de edificios en el distrito norte de Marsella.

Bloques de edificios en el distrito norte de Marsella. / JEAN-PAUL PELISSIER / REUTERS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un adolescent de 15 anys va ser "apunyalat 50 vegades" i cremat viu dimecres a Marsella, al sud-est de França, en un cas de violència aparentment relacionat amb el narcotràfic, segons va informar ahir la fiscalia. El fiscal de Marsella, Nicolas Bessone, va qualificar el cas com un crim d’un "salvatgisme sense precedents" i va explicar que està suposadament vinculat amb un homicidi comès divendres en què va ser assassinat un home de 36 anys sense vincles amb el narcotràfic, en mans presumptament d’un jove de 14 anys.

L’home assassinat divendres, pare, conductor d’un VTC i futbolista aficionat conegut a la regió, era "totalment aliè al tràfic de drogues" que sacseja la segona ciutat de França, va afirmar. La mort de l’home, que els investigadors consideren que va ser fruit d’un error, pretenia ser una venjança per l’assassinat del noi dimecres, va remarcar també el fiscal, evocant "el context del conflicte que viuen en el districte 3 de Marsella el clan de la màfia DZ i l’anomenat clan Blacks, del carrer Felix-Pyat", pel control d’un punt de venda de droga.

Notícies relacionades

Contractat per 2.000 euros

L’adolescent va ser assassinat mentre executava un encàrrec per al qual havia sigut reclutat per 2.000 euros. Havia d’intimidar un competidor calant foc a la porta del seu apartament quan va ser descobert per una banda. Quan van veure que portava una pistola, li van assestar mig centenar de punyalades i van cremar el seu cadàver. Arran d’aquesta mort, el mateix reclús de Luynes va ordenar un segon "encàrrec" per venjar-se: va reclutar un menor de 14 anys per matar un membre de la banda Blacks. El menor va contractar un VTC i suposadament va demanar al conductor que l’esperés. Però, quan s’hi va negar, el menor li va engegar un tret al cap amb una pistola Magnum 357.