Un llibre revela contactes de Trump amb Putin després de deixar la Casa Blanca

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des que va sortir de la presidència dels EUA, el gener del 2020, l’expresident nord-americà Donald Trump s’ha comunicat en almenys set ocasions amb el president de Rússia, Vladímir Putin. Així ho revela el periodista Bob Woodward, un dels autors del treball d’investigació publicat a The Washington Post que va forçar la dimissió el 1974 de l’expresident republicà Richard Nixon, en un llibre de pròxima aparició titulat War (Guerra) i al qual han tingut accés The New York Times, The Washington Post i la CNN.

El prestigiós reporter, que cita una font anònima, descriu una escena que va tenir lloc a la residència de Mar-a-Lago, a l’estat de Florida a principis d’aquest any, en la qual l’exlíder de la Casa Blanca va exigir a un ajudant que sortís de l’habitació perquè pogués mantenir una conversa privada amb el dirigent rus. En una altra ocasió, el 2020, quan encara era president, va enviar de manera secreta a Putin un test anticovid que en aquella època eren molt rars. En un nou exemple de proximitat, el líder del Kremlin li va demanar que l’esmentat enviament es mantingués en secret perquè el podria perjudicar políticament. "No vull que diguis res a ningú perquè la gent es molestarà amb tu, no amb mi", li va dir.

"Un geni"

Notícies relacionades

Tal com va quedar clar durant la pandèmia, ser infectat per covid-19 preocupava molt a Putin. Segons The New York Times, les revelacions susciten "noves qüestions" sobre la naturalesa de la relació entre tots dos, tan sols unes setmanes abans d’unes eleccions en les quals es dirimirà si torna a la Casa Blanca.

En els dies immediatament anteriors a la invasió d’Ucraïna per Rússia, Trump va arribar a qualificar Putin de "geni" i "molt savi" després de titllar de "forces de manteniment de la pau" les tropes que en aquells moments s’estaven acumulant a les fronteres d’Ucraïna amb Rússia.

Temes:

Donald Trump