Israel remata el nord de Gaza amb una onada de bombardejos

Netanyahu ha exigit al secretari general de l’ONU, el portuguès António Guterres, que retirin els cascos blaus del Líban

Israel remata el nord de Gaza amb una onada de bombardejos
2
Es llegeix en minuts
Andrea López-Tomàs
Andrea López-Tomàs

Periodista i politòloga. Corresponsal a l'Orient Proper des de Beirut.

ver +

Les veus dels gazatins encara amb vida al camp de refugiats de Jabalia s’apaguen. Durant l’última setmana, centenars de palestins, al voltant de 200, han mort a causa del setge de les tropes israelianes per terra i aire des de principis d’aquest mes. Altres centenars de milers de residents civils estan atrapats o han rebut l’ordre de fugir enmig d’intensos bombardejos i foc d’artilleria constant, mentre els cadàvers dels seus veïns es podreixen als carrers.

"El que està passant ara al nord de Gaza és un genocidi dins del genocidi", ha denunciat l’ambaixador palestí Majed Bamya, observador permanent adjunt davant les Nacions Unides, a X.

A més, els avions israelians continuen bombardejant el Líban i atacant zones civils fora dels bastions tradicionals de la milícia Hezbol·là.

Almenys 37 persones van morir i 37 van resultar ferides en atacs contra el centre i el nord libanès. En total, arreu del país, van morir 51 persones i 174 van resultar ferides. En la seva guerra contra el present i el passat, Israel va atacar una mesquita de 100 anys d’antiguitat a la localitat fronterera de Kfar Tibet i va quedar "completament destruïda", segons l’Agència Nacional de Notícies. També al llarg de la nit a Nabatieh, la principal ciutat interior del sud, un atac a l’històric mercat va causar diverses morts i un incendi, d’acord amb la Creu Roja Libanesa.

De manera sorprenent per com han anat avançant els esdeveniments en les últimes setmanes, un dron llançat per Hezbol·là al Líban va impactar ahir en el centre d’Israel.

Dron libanès a Israel

Almenys 60 persones van resultar ferides com a resultat de l’impacte del projectil a la localitat de Binyamina. Quatre d’ells es trobaven en estat crític.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el Pentàgon va confirmar que els Estats Units desplegarà un sistema de defensa aèria de gran altitud, que reforçarà l’actual sistema d’Israel. Uns 25 soldats israelians ferits van ser traslladats en helicòpter a un hospital al nord del país després de participar en ferotges batalles amb Hezbol·là mentre continua la invasió terrestre.

Després de dos dies d’atacs continuats contra les tropes de la missió de pau de les Nacions Unides presents a la frontera, que han ferit cinc soldats, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, va llançar un missatge al secretari general de l’ONU, António Guterres, en un vídeo en hebreu. "És hora que retirin la FPNUL dels bastions de Hezbol·là", va exigir. "Israel ho ha sol·licitat i s’ha trobat amb reiterades negatives, totes amb l’objectiu de proporcionar un escut humà als terroristes de Hezbol·là", va afegir.