Una llei evitarà l’herència d’escons a la Cambra dels Lords
El Parlament britànic va aprovar ahir en primera votació el projecte de llei que preveu acabar amb els càrrecs hereditaris a la Cambra dels Lords. Una norma impulsada pel Govern laborista i que, en cas de ser aprovada definitivament, posaria punt final a una tradició que s’ha estès durant segles al Regne Unit. Prop de 90 membres actuals de la Cambra alta –d’un total de 804– han heretat el seient dels seus progenitors, una cosa que el primer ministre, Keir Starmer, es va comprometre a modificar en la campanya per a les eleccions generals, al·legant que és una pràctica anacrònica i poc democràtica.
Ara existeixen tres vies per ser membre de la Cambra dels Lords. La més habitual és a través d’un nomenament per part del rei, sota recomanació del primer ministre. Ministres i assessors d’antics governs han sigut nomenats lords com a recompensa pel seu treball, no sense certa polèmica en alguns casos. La segona via és a través d’herència, mentre que la tercera està vinculada a l’ostentació de certs càrrecs, entre els quals el de l’arquebisbe de Canterbury, que compta amb el seu propi seient vitalici a la Cambra alta, així com 23 bisbes més.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- Exclusiva Mamarazzis Andreu Buenafuente, fitxatge sorpresa d’RTVE
- Conferència a Brussel·les ¿Què ha trencat i què pot trencar Junts en la negociació amb el PSOE? Les claus de l’estratègia de Puigdemont
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034
- Així va l’Eurolliga La quarta victòria confirma la rehabilitació del Barça