Hezbol·là i Hamàs prometen continuar la lluita contra Israel

La milícia armada palestina descarta l’alliberament dels ostatges israelians mentre Netanyahu no accepti un alto el foc

Hezbol·là i Hamàs prometen continuar la lluita contra Israel

EP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’endemà de la mort de Yahya Sinwar –líder de Hamàs i ideòleg dels atemptats del 7 d’octubre–, portaveus de la milícia palestina i del grup paramilitar xiïta libanès Hezbol·là, també enfrontat amb l’Estat hebreu a la seva frontera nord, van descartar abandonar la lluita contra qui consideren el seu enemic existencial, i van destacar que la seva és una lluita que no depèn de lideratges.

"Hamàs és un moviment d’alliberament dirigit per persones que busquen la llibertat i la dignitat, i això no es pot eliminar", va assenyalar un comunicat firmat pel cap de relacions polítiques i internacionals del buró polític, Basem Naim. Les Brigades al Qassem, el seu braç armat, han emfatitzat que Israel "delira si pensa que assassinant grans líders de la resistència com Sinwar, Haniyeh, Al-Arouri i d’altres pot extingir la flama de la resistència o obligar-la a replegar-se".

Notícies relacionades

Sobre la sort dels captius israelians, no hi ha cap possibilitat d’alliberament per part de Hamàs mentre l’Estat hebreu no accepti una treva. Aquesta mort, segons les seves paraules, "reforçarà la milícia", que no té cap intenció de permetre als captius la tornada a casa seva "abans del final de l’agressió a Gaza".

La negativa topa de cara amb les peticions del Fòrum dels Ostatges, la principal associació de familiars dels captius, que ha sol·licitat al Govern israelià que "aprofiti aquest gran avanç per garantir la tornada" dels presos. Hezbol·là ha ofert les seves "més sentides condolences al lluitador poble palestí, als germans lluitadors de Hamàs i a la nació àrab", confirmant el seu "suport al poble palestí". El president de l’Iran, Masoud Pezeshkian, ha admès que "la notícia del líder palestí "és dolorosa per als cercadors de la llibertat".