Un bombardeig israelià mata 87 palestins al nord de Gaza

Avions de combat van atacar un complex d’habitatges i un campament de desplaçats davant l’hospital Al-Awda

Un bombardeig israelià mata 87 palestins al nord de Gaza

Un bombardeig israelià mata 87 palestins al nord de Gaza

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys 87 palestins han mort i més de 40 han resultat ferits com a conseqüència d’un bombardeig israelià amb avions de combat contra un complex residencial i una rotonda a Beit Lahia, al nord de la Franja de Gaza, segons el Ministeri de Salut de Gaza. Les autoritats van explicar que, entre els ferits, hi ha "casos molt crítics" i un nombre indeterminat de víctimes continuen sota la runa, sense que puguin arribar a ells els equips d’ambulàncies i de defensa civil. "L’Exèrcit d’ocupació israelià ha perpetrat una terrible massacre a Beit Lahia que ha segat la vida de 73 màrtirs i desenes de ferits i desapareguts. La majoria són nens i dones", van informar en un primer balanç les autoritats de Gaza, adscrites al Moviment de Resistència Islàmica (Hamàs).

La zona residencial va quedar totalment destruïda en el bombardeig, llançat quan centenars de civils es trobaven a la zona, segons recull l’agència de notícies oficial palestina, WAFA, que alerta que encara hi podria haver moltes persones atrapades sota la runa dels edificis. El Govern de Gaza va denunciar novament la "guerra de neteja ètnica, erradicació i extermini" d’Israel a l’enclavament palestí que inclou la "destrucció del sistema de sanitat de la governació del nord de la Franja de Gaza", on hi ha en aquests moments unes 400.000 persones. Israel "ha amenaçat hospitals i ha exigit als equips mèdics que els evacuessin i abandonessin immediatament". A més, impedeix l’arribada de combustible, talla les comunicacions i provoca així "una profunda crisi humanitària".

Durant les últimes hores de la jornada es va produir un altre atac amb drons israelians contra les tendes de campanya en les quals s’allotja la població desplaçada dins de les instal·lacions de l’hospital Al-Awda de Jabalia, també al nord de la Franja, i a més va ser atacada directament una ambulància, va informar WAFA.

Notícies relacionades

Bombardeig de "precisió"

No obstant, l’Exèrcit israelià va assegurar que les xifres publicades pel Govern de Gaza "són exagerades i no coincideixen" amb la informació de què disposen els militars. Els seus portaveus van defensar així mateix que la seva va ser una actuació realitzada amb "armes exactes" que haurien impactat amb "precisió" contra "un objectiu terrorista" de Hamàs. També van instar als mitjans de comunicació a "anar amb compte amb la informació publicada per funcionaris" de Hamàs, una consigna habitual en aquesta guerra.