Israel mata 32 palestins a Gaza a l’atacar una escola i una "zona segura"

Israel mata 32 palestins a Gaza a l’atacar una escola i una «zona segura»

Israel mata 32 palestins a Gaza a l’atacar una escola i una «zona segura»

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys 32 palestins van morir ahir com a conseqüència de diversos bombardejos israelians sobre el nord, el centre i el sud de la Franja de Gaza, segons van confirmar fonts mèdiques palestines. Un dels bombardejos es va encebar amb Al-Mawasi, on hi va haver almenys 11 morts, una zona designada per Israel com a "segura" per als milers de desplaçats que han sigut expulsats d’altres regions de l’enclavament. Un altre de els atacs israelians va fer estralls en una escola del camp de refugiats d’Al-Shati, a Ciutat de Gaza, que servia com a refugi per als desplaçats. El ministre de Sanitat gazatí, Maged abu-Ramadan, va denunciar, a més, la mort de dues persones que estaven ingressades en la unitat de cures intensives de l’Hospital Indonesi de Beit Lahia, al nord, "a causa del setge israelià i la falta d’electricitat i de subministraments mèdics".

Paral·lelament, l’Exèrcit israelià va assegurar que havia destruït el centre de comandament de Hezbol·là al sud del Líban. Segons els militars, tropes de la 98a Divisió van aplanar el quarter general de la milícia i un lloc d’observació, des d’on membres de Hezbol·là vigilaven ciutats israelianes pròximes a la frontera. Els soldats també van trobar dispositius explosius, armes i material d’intel·ligència al centre de comandament, segons van informar en un comunicat.

Notícies relacionades

Al domicili de Netanyahu

Durant la jornada, la milícia libanesa va respondre amb el llançament de mig centenar de projectils i diversos drons sobre el nord d’Israel. Una persona va morir i almenys nou van resultar ferides. Un dels drons va explotar a la localitat costanera de Cesarea, on té la seva residència particular el primer ministre, Benjamin Netanyahu, que no es trobava llavors a la vivenda. Netanyahu va assegurar: "Els agents de l’Iran van intentar assassinar-me", i va afegir que "pagaran un preu molt car", en al·lusió a Hezbol·là.

Temes:

Gaza Intel Israel