Una jove que va sobreviure als atacs de Hamàs se suïcida

El germà de Shiral Golan, que tenia estrès posttraumàtic, denuncia la falta d’ajudes i recursos del Govern israelià

Shiral Golan, en una foto de sus redes sociales.

Shiral Golan, en una foto de sus redes sociales. / REDES SOCIALES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una jove israeliana que va sobreviure a la massacre del festival de música Nova durant els atacs de Hamàs del 7 d’octubre del 2023 es va llevar la vida diumenge, dia del seu aniversari, i el seu germà ha denunciat la falta d’ajuda estatal. La jove Shiral Golan, de 22 anys, va ser trobada sense vida al pati de casa seva, segons recullen diversos mitjans hebreus.

El seu germà Eyal va dir al portal Ynet que tenia símptomes d’estrès posttraumàtic i que s’havia distanciat dels amics. "Li vaig demanar que busqués ajuda i va dir que l’Estat no li oferia recursos. L’Estat ha matat la Shiral", va afegir el germà.

El Ministeri de Benestar i Seguretat Social va replicar en el mateix mitjà que ofereix suport als supervivents del 7 d’octubre a través d’una sèrie de programes, i va animar els afectats i els seus familiars a contactar amb el servei d’assistència telefònica del ministeri en el número 118.

Fugida amb cotxe amb un policia

Notícies relacionades

El 7 d’octubre del 2023, el festival Nova reunia uns 3.500 joves, a cinc quilòmetres de la frontera de Gaza. Va ser un dels punts atacats pels militants de Hamàs. Shiral Golan va aconseguir pujar a un cotxe amb un grup d’amics, però després va decidir canviar de vehicle i viatjar amb un policia fins a la localitat de Kfar Maimon, al sud d’Israel. Després es va assabentar que els ocupants del primer cotxe, 11 persones, havien mort durant la fugida, com molts altres joves.

A principis de setembre, Israel va llançar una campanya de prevenció del suïcidi, enfocada principalment als homes, que acaparen el 78% dels casos. Des de l’atac de Hamàs contra Israel, que va desencadenar la guerra a Gaza i va deixar 1.200 morts i 251 de segrestats, es creu que s’han suïcidat almenys 11 soldats israelians, tot i que no s’han divulgat dades oficials sobre aquests 11 morts.

Temes:

Gaza Israel