La Comissió Europea condemna els atacs als cascos blaus

Janez Lenarcic: «Les mascaretes no són una vareta màgica»

Janez Lenarcic: «Les mascaretes no són una vareta màgica»

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Els trets d’Israel contra llocs de la missió UNIFIL de cascos blaus al Líban s’han guanyat una nova condemna europea i una exigència d’alto el foc, però no sense que es plasmi a les actes del Parlament Europeu una nova dissensió pro Netanyahu per part de la ultradreta. És la polaritzada resposta que ha obtingut la queixa de la UE, que ahir li va tocar expressar a l’eurocomissari de Gestió de Crisi, l’eslovè Janez Lenarcic, que va mantenir la convicció de la Comissió que "el paper d’UNIFIL és essencial per al Líban, i també per a Israel". I va expressar el seu reconeixement a "la decisió valenta d’UNIFIL de quedar-se".

Notícies relacionades

El debat que es va mantenir a l’hemicicle d’Estrasburg sobre aquesta qüestió va lliscar des del terreny de la condemna pels atacs als cascos blaus –que era el plantejament inicial– al terreny de la culpa general del conflicte.

Els intervinents de l’esquerra van denunciar l’ofensiva d’Israel sobre territori libanès a l’encalç de Hezbol·là mentre que un arc que recorre des de la ultradreta fins als conservadors i reformistes d’ECR va exposar exculpacions en favor d’Israel.

Temes:

Israel