Gaza xifra en 770 els morts en tres setmanes a la zona nord

Gaza xifra en 770 els morts en tres setmanes a la zona nord

EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
Andrea López-Tomàs
Andrea López-Tomàs

Periodista i politòloga. Corresponsal a l'Orient Proper des de Beirut.

ver +

"Hi ha més de 770 morts des del començament de l’operació militar i encara hi ha morts sota la runa i als carrers", va denunciar ahir el portaveu de la Defensa Civil de Gaza, Mahmud Basal, en relació amb a l’última ofensiva israeliana a la Franja. Basal va afegir: "Aquestes àrees han quedat sense serveis mèdics d’emergència o rescat, fet que posa en perill la vida de milers de famílies que encara viuen a casa seva".

Notícies relacionades

El 6 d’octubre, l’Exèrcit israelià va donar inici a una renovada ofensiva militar al nord de l’enclavament. Segons les seves pròpies declaracions, l’objectiu dels atacs era Hamàs, que hi estaria reconstituint les seves forces. Però en aquesta zona queden 400.000 palestins que es resisteixen a abandonar, o no poden fer-ho, casa seva després d’un any de guerra contra tot Gaza, que ha matat 42.847 persones, la majoria civils.

Durant aquestes tres últimes setmanes, les tropes hebrees han multiplicat la seva habitual violència contra la població palestina a través de bombardejos i foc d’artilleria. Els atacs s’han acarnissat amb punts de recollida d’ajuda humanitària, refugis per a desplaçats i hospitals.

Temes:

Gaza Palestina