Lula rebutja l’entrada de Veneçuela en el grup dels BRICS

Lula rebutja l’entrada de Veneçuela en el grup dels BRICS

Europa Press / Contacto / Frederico Brasil

1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

"Un nou món és possible. Creiem que un nou món ja ha nascut. Els BRICS és l’epicentre del naixement i el part històric d’aquest nou món, amb valors i principis profundament humans". Nicolás Maduro va saludar ahir amb entusiasme l’existència d’aquest bloc que lideren la Xina, Rússia, l’Índia, el Brasil i Sud-àfrica, i que ha obert les seves portes a Egipte, l’Iran, Etiòpia i els Emirats Àrabs Units. Junts representen el 37% del PIB global.

Notícies relacionades

Convidat per Vladímir Putin a la 16a cimera feta Kazan, Maduro va dir que Veneçuela "aplica els principis dels BRICS amb convicció" i espera estar entre els seus membres selectes. No obstant, un obstacle s’interposa i és el mateix Luiz Inácio Lula da Silva. El Brasil no vol que Caracas s’integri a aquest espai, entre altres raons, va assenyalar el diari paulista Folha, perquè aprofundiria un perfil "antioccidental" que el Govern del Partit dels Treballadors (PT) i l’experta diplomàcia del Palau d’Itamaraty prefereixen evitar.

Hi ha, a més, un altre problema: el Brasil no ha reconegut fins al moment la victòria electoral de Maduro, el 28 de juliol.

Temes:

Brasil