Pelegrins valencians de la dana
60 afectats per la dana que va arrasar fa gairebé sis mesos el País Valencià van viatjar a Roma sense saber que tindrien l’oportunitat d’acomiadar-se del Papa. El grup va decidir continuar amb el viatge previst des de setembre per "tantes persones que ho han perdut tot".

Per a alguns es va tractar d’un altre dia històric per a l’Església catòlica i calia ser a la plaça de San Pedro, on el món té posats els ulls aquests dies. Per a d’altres, va ser una experiència gairebé mística. També hi havia molts curiosos, turistes, i persones amb les llàgrimes als ulls. Entre els concentrats, un grup de valencians que després de patir la dana el passat 29 d’octubre van viatjar a Roma i van assistir per sorpresa a l’últim adeu al papa Francesc.
L’espanyola Isabel Gomal, de 73 anys, no es podia contenir: "Estic emocionada al màxim", confessava amb la veu entretallada. Del País Valencià a Roma. Aquesta ha sigut la ruta de la Isabel i un grup de 60 veïns d’Alfafar, Benetússer i Albal, algunes de les localitats molt afectades pel catastròfic temporal. "Som de València i som aquí en peregrinació. Aquest viatge estava previst des de setembre, i ha coincidit que ha mort el Papa", explicava la Isabel.
"Un papa revolucionari"
Parat davant de la plaça de San Pedro, al costat de les hordes de periodistes arribats aquests dies, hi havia també el seu marit, José Vicente, emocionat com ella. "Era un papa revolucionari i innovador, que és el que ha de ser, no podem quedar-nos sempre al mateix lloc", explicava l’home.
"La pena és que avui anàvem a veure el Papa en l’[habitual] audiència [pública] dels dimecres i no ha pogut ser", va observar llavors la Consuelo, una altra veïna, que també rivalitzava en els elogis dedicats al papa difunt. "Soc creient i sento que Déu ens ha permès ser aquí just ara", insistia mentrestant Isabel Gomal.
Notícies relacionadesAcompanyant el grup de pelegrins valencians vestit de civil i sense allunyar l’ull dels seus feligresos, el capellà Jesús Cervera, sacerdot de la parròquia de Nostra Senyora dels Socors de Benetússer, compartia la càrrega emocional del viatge. "Als nostres pobles hi va haver 60 morts. Però pensem que havíem de continuar endavant. El viatge es va confirmar també per totes aquestes persones que ho han perdut tot: les seves cases, els seus cotxes, els seus estris... fins i tot la seva salut. Perquè pel que fa a la salut mental, des de la dana, estem tots bastant tocats", explicava amb una barreja de fe i realisme.
"¿Francesc? Un home excepcional, un gran cristià, pròxim a les persones. Va obrir moltes finestres perquè l’aire fresc del carrer impregnés la vida de l’Església", va continuar dient el sacerdot, mentre alguns dels seus col·legues intentaven organitzar la resta de les activitats del dia. "La cua per entrar a la basílica la farem demà. Sense cap dubte".
- Dia del llibre i la rosa Sant Jordi 2025, un nou bany de llibres i de masses
- Accident Un funeral multitudinari acomiada la família Escobar-Camprubí
- Omella, un papable improbable
- EL PARTIT DE MONTJUÏC Flick se surt amb la seva
- Distinció de la Generalitat Indignació a Junts per la concessió de la Creu de Sant Jordi a Loles León
- Sant Jordi 2025, la festa del 23 d'abril Cercas, Bosch i Dueñas coronen un Sant Jordi miraculós i pletòric
- Sant Jordi 2025, la festa del 23 d'abril La festa d’‘Abril’ converteix el Dry Martini en l’Studio 54 de Sant Jordi
- Barcelona, protagonista Comsa i FCC executaran la fase final del Hall Zero
- TELEVISIÓ I MAS Creu de Sant Jordi
- ‘PLAY-OFF’ DE L’EUROLLIGA DE BÀSQUET El Barça dona mostres de debilitat a Mònaco i cau