L'inici del torneig de golf

David Puig posa a prova la seva empenta amb Jon Rahm

El jugador català establert als EUA competeix amb el campió de Barrika pel podi olímpic

Puig, que juga al circuit saudita, ha crescut aquesta temporada com a golfista i ha fet un gran esforç per estar a París

David Puig posa a prova la seva empenta amb Jon Rahm
2
Es llegeix en minuts
ALBERT GUASCH

Després de l’entrevista, David Puig puja a un cotxe i desapareix amb un potent rugit del seu motor. Puig accelera i fa soroll. No només amb les mans al volant. Aquest curs ha generat un terrabastall golfístic considerable.

Als 22 anys, Puig ha fet una estirada en el seu joc. Disputa la seva segona temporada al circuit saudita de LIV, que el va fitxar quan encara estava a la universitat. En una incursió al circuit asiàtic, va conquerir al febrer el seu segon torneig com a professional, l’Open de Malàisia. El primer va ser a Singapur el 2023.

Al US Open, tercera vegada que participava en un major, va superar el tall i això li va permetre pujar al lloc 113 del rànquing mundial, suficient per apropiar-se de la segona plaça olímpica, al costat de Jon Rahm. Per poquet va superar Jorge Campillo. Abans va multiplicar els seus viatges per tot el món per competir i sumar punts. En 20 dies, Arizona, Cancún, Las Vegas, Malàisia, Oman... Una bogeria.

Així que al Club de Golf de Barcelona, lloc de l’entrevista Puig reflexiona sobre el seu ràpid ascens, l’esforç invertit i l’oportunitat de disputar uns Jocs Olímpics. Passa uns dies abans de desplaçar-se a París. "Participar en uns Jocs era un dels meus somnis i aconseguir-ho em fa sentir molt bé amb mi mateix", explica al mig de l’esplendorós verd del club enganxat a Sant Esteve Sesrovires. Va créixer a l’Ametlla del Vallès, però aquí va començar com a golfista.

L’estrena de Puig tindrà lloc avui amb unes bones sensacions després de rondar pels primers llocs durant gairebé tot el torneig LIV del Regne Unit disputat la setmana passada. Però no tan bones com les de Rahm, a qui se li van escapar les llàgrimes al certificar la seva victòria: va ser el seu primer trofeu després de 15 mesos. Llàgrimes d’alliberament.

Fins al 4 d’agost

La competició es disputa entre l’1 i 4 d’agost a Le Golf National, camp propietat de la Federació Francesa de Golf, a 41 quilòmetres de la vila olímpica. Puig té una trajectòria una mica paral·lela a la de Rahm. Va passar quatre anys al CAR de Sant Cugat abans de decantar-se per una proposta de la Universitat d’Arizona State, la mateixa en la qual va créixer el golfista de Barrika. I ha mantingut a Scottsdale (Arizona) la seva base residencial. Com el jugador basc.

Notícies relacionades

I com Rahm competeix en el circuit professional saudita. No al seu nivell econòmic. Però tampoc no es queixa. Al contrari. "Va apostar per mi des del principi. Em va donar d’un dia per l’altre la possibilitat de competir amb els millors jugadors del món i donar-me una experiència que enlloc hauria pogut trobar tan ràpid", diu Puig, que se li ha quedat una musiqueta nord-americana al parlar en català i castellà.

Se sent capaç d’optar als majors. I al podi olímpic. "Espero disfrutar dels Jocs. Penso que el Jon i jo podem fer bon paper. Volem la medalla. I crec que tinc el nivell". Puig vol fer més soroll.

Temes:

Golf Jon Rahm