natació Al sena

El triatló s'acaba disputant i amb més polèmica

L'organització no va fer repetir una clara sortida nul·la en la prova de natació

"La federació internacional s'ha rigut de nosaltres", diu Godoy

El triatló s'acaba disputant i amb més polèmica
1
Es llegeix en minuts

A les 8 del matí, les 55 triatletes saltaven al riu Sena en la primera competició que es feia a les seves aigües, després que s’haguessin anul·lat dues sessions d’entrenaments per la toxicitat provocada per les pluges. Una imatge per a la història de França després de 100 anys de prohibició del bany però que es va veure entelada per la polèmica des del primer segon de la competició, quan diverses atletes saltaven al Sena abans de temps.

"Crec que la Federació Internacional s’ha rigut una mica de nosaltres. Hi ha hagut sortida nul·la i no s’ha repetit. Ha sigut exagerat, fins i tot jo m’he quedat aturada pensant que seria una sortida nul·la", va afirmar l’espanyola Anna Godoy a l’acabar la prova i va sentenciar: "Està passant en cada cursa, que es tiren abans, i no pot ser perquè ens perjudiquen a les legals". Les imatges eren claríssimes.

El corrent i les relliscades

Un altre punt negatiu va ser el fort corrent del riu, que va dificultar la prova de natació, i que va provocar un gran desgast a les nedadores perquè les portava als murs de pedra laterals. Amb la bicicleta, la prova no va ser més fàcil. El terra de llambordes, mullat després de les pluges de la nit, va provocar diverses caigudes. "Han tingut vuit anys per preparar aquests Jocs. Cada any anem a pitjor", criticava Godoy davant la premsa.

Notícies relacionades

La qualitat de l’aigua del Sena era la màxima preocupació. A l’organització li preocupava una altra jornada de pluges, amb l’alerta taronja per tempestes que assola França aquests dies, que impossibilitaria la natació al riu parisenc. El pla b era canviar la competició de triatló a duatló. Un fiasco, ja que competir al riu més famós de França era un dels principals reclams d’aquests Jocs. L’amenaça no es va complir i, al final, les atletes de triatló trencaven la maledicció de més de cent anys d’un Sena no apte per al bany. Va guanyar la medalla d’or la francesa Cassandre Beaugrand per a alegria local. Godoy va quedar 17è. Míriam Casillas, la 33a.

Les dificultats van ser menors en la categoria masculina, disputada dues hores més tard. Alberto González va ser el més ben classificat dels tres espanyols a l’acabar vuitè. El britànic Alex Yee es va alçar amb l’or.