ASSUMPTES PROPIS
Danna Paola, nova princesa del pop llatí: «El meu superpoder és dir no»
L’estrella mexicana, coneguda a Espanya per la sèrie ‘Élite’, juga ara en la lliga de les dives globals
Ha trencat la crosta d’almívar i angoixa que l’atrapava des que era una estrella infantil de la televisió mexicana. Ha mutat, per força, com ho va fer Miley Cyrus, i ara circula pel bulevard de les dives globals. La nova princesa del pop llatí, l’anomenen. 34,8 milions de seguidors a Instagram. Danna Paola (Ciutat de Mèxic, 1995) –la Lucrecia de la sèrie ‘Élite’, ¿recorden?– dona mostres del seu estrenat poder en una cançó, ‘XT4S1S’, composta al menjador de casa seva mentre escoltava funk, R&B i EDM i produïda junt amb el seu nòvio, Alex Hoyer. «En llibertat», detalla.
Ha clavat una bona puntada de peu a la nena que havia trencat mai un plat.
Una imatge disruptiva, ¿oi?
Sexi, fetitxista, irreverent.
Durant 22 anys he estat ficada en un vestit modelat per la societat, bastant conservadora i supermasclista. Vaig complir obedientment les regles que la indústria em marcava: ser una ‘teenager forever’.
Les estrelles infantils sovint acaben...
... trencades.
Sense nord.
No trobo a faltar una cosa que no conec. Sempre m’ha agradat dedicar-me a l’art. Però soc Càncer –m’agrada molt l’astrologia– i soc molt sensible. He tingut ‘breakdowns’ constants. Tinc atacs d’ansietat molt ‘heavies’ i hi ha moments en què no vull sortir del llit. Així que per mi la salut mental és el primer. Em sentia oprimida pel què diran, però ara m’importa un rave. He sortit de la closca i el meu renaixement ve amb molt poder.
Això transpira el seu ‘XT4S1S’, sens dubte.
Vaig passar un moment ben fort l’any passat, com si caigués un castell de cartes. Em vaig adonar que estava desconnectada de la meva música. Vaig viure un bloqueig creatiu molt gran. Llavors va sortir la meva nominació al Latin Grammy [per l’àlbum ‘K.O.’] i va ser un «no ho llencis tot per la borda». Necessitava trencar les cadenes. La maduresa és incòmoda, de vegades pesa i fa mal, però et dona el poder sobre la teva pròpia vida.
¿S’agrada ara?
Estic més segura que mai. Ha sigut molt fort donar-li la volta a tot, ara enamoradíssima i vivint una vida molt estable. Però una de les coses que més agraeixo d’aquest any és el creixement personal i musical que he viscut al costat de l’Alex [Hoyer]. Ell és un geni, produeix meravellosament, tots dos som apassionats de la música.
REINONA @rosalia 🇲🇽🇪🇸🤍 pic.twitter.com/Wz2P6jFqBG
— Danna Paola (@dannapaola) 16 de agosto de 2022
Té 12 milions de seguidors més que Rosalía a Instagram. ¿Això què significa?
¡Jo a la Rosi l’admiro i l’estimo! Les xarxes socials són una arma de doble tall. Et permeten connectar amb la teva gran família de fans, però poden generar una dependència insana. Crec que la quantitat de seguidors no et defineix com a artista ni com a ésser humà.
¿Què la defineix a vostè?
La llibertat d’expressió. Ja no em guio per ser políticament correcta. El meu nou superpoder és dir no. I ho vaig aprendre a Espanya, ¿oi?
Potser és millor no explicar-ho.
Durant el rodatge d’‘Élite’, a Madrid, preguntava a algú si volia anar al cine o a prendre alguna cosa i em responien: «No, no em ve de gust». A Mèxic no es té per costum ser tan directa. Però em vaig permetre ser-ho. No vull fer perdre el temps als altres dient que sí per compromís o per por.
¿I nota el canvi?
Des que vaig prendre la decisió de confiar en el meu instint, tot ha anat cap a un costat bo. Estic en un punt tan lluminós i tan lliure que no permeto que ningú vingui a fotre-ho.
A Mèxic fan molts comentaris sobre el seu pes.
M’estimo el meu país, però em fa molta ràbia que els mitjans mexicans només se centrin en el meu pes. Una part de la societat, masclista i retrògrada, continua assenyalant el cos de les dones. ¿Des de quan a un noi de la indústria se li qüestiona si ha pujat o baixat de pes o si porta extensions? A ell se’l celebra si parla de sexe, drogues o ‘whatever’, però si una dona diu que vol sortir amb dos o tres homes, està malament. Les dones de la indústria ens hauríem d’unir per combatre això.
No és la primera vegada que pateix ‘body shaming’.
Sé el que és estar en una situació física en la qual no pots treballar ni fer res, però ara soc una dona sana, forta i independent. I, ¡cony!, estic fent art i tinc bons consells per a la societat.
Notícies relacionadesDoni-me’n algun.
Vull que s’acabi el masclisme. Vull que la societat sigui menys merda i que ens acceptem més. Vull que s’acabin el racisme, l’homofòbia i la transfòbia. I s’han de viure els dies com si fossin l’últim. El món ha de posar seny.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Tres hores que van canviar el Barça
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia