MORT D'UN MANTER

El jutge obre diligències prèvies contra Monedero i Arce pels seus comentaris sobre la policia a Lavapiés

Després de la querella del sindicat Unió de Policies Municipals (UPM) pels seus comentaris "incendiaris"

rommy-arce-madrid

rommy-arce-madrid

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Jutjat d'Instrucció número 12 de Madrid ha obert diligències prèvies contra l'exdirigent de Podem Juan Carlos Monedero i la regidora d'Ahora Madrid Rommy Arce, després de la querella del sindicat Unió de Policies Municipals (UPM) pels seus comentaris "incendiaris" llançats en el marc dels incidents del 15 de març al barri de Lavapiés per la mort del manter d'origen senegalès Mmame Mbaye.

Segons informen fonts del gabinet jurídic Suárez-Valdés, dins d'aquestes diligències s'ha citat el president del sindicat policial dilluns que ve 2 d'abril, a les 10 hores, per a la ratificació de la querella contra Arce i Monedero per un possible delicte de discriminació.

L'assessor jurídic del sindicat, Antonio Suárez-Valdés, assenyala que després de l'admissió a tràmit de la querella, resulta "previsible" que el jutge instructor citi els querellats, que hauran d'aclarir "per quin motiu i amb quin objectiu van efectuar esos comunicats incendiaris via Twitter, quan semblava que en els seus entorns ja podien tenir coneixement que la mort de l'immigrant s'havia produït per causes naturals".

El sindicat, a través d'aquest gabinet jurídic, va interposar la querella fa una setmana. A l'arribar a les dependències judicials, l'assessor jurídic del sindicat va criticar "l'odi" que es mostra contra la Policia Municipal des de "certs partits polítics".

Notícies relacionades

"Volem dir prou d'una vegada a aquest odi", va remarcar, i al mateix temps va subratllar que la querella és una mostra que "el col·lectiu està desbordat" i que "no consentirà mai més aquesta mena de comportaments".

Així, va detallar que han anat veient "una successió de fets bastants significatius des de certs grups", com regidors d'Ahora Madrid, membres de Podem i altres líders polítics, a qui va atribuir "una sèrie d'afirmacions a les xarxes socials culpabilitzant la Policia com a causants últims de la mort de l'immigrant senegalès".