assistència voluntària

Les escoles infantils de Madrid reobren amb prioritat per a alumnes de pares que no teletreballin

Els centres integrats a la xarxa pública i els de titularitat privada sostinguts amb fons públics disposaran de la seva plantilla «completa» per prestar una millor atenció als nens

aula-con-ninos

aula-con-ninos

3
Es llegeix en minuts
Europa Press

Les Escoles Infantils de la Comunitat de Madrid obriran a partir d’aquest dimecres amb els mateixos horaris i serveis vigents durant el curs 2019-20, després que el passat 11 de març es decretés la suspensió de classes presencials davant de l’impacte del coronavirus a la regió.

L’assistència dels alumnes és «voluntària» i tenen «prioritat» els nens els progenitors dels quals treballin fora de casa. A més, els centres integrats a la xarxa pública i els de titularitat privada sostinguts amb fons públics disposaran de la seva plantilla «completa» per prestar una millor atenció als alumnes.

L’Executiu madrileny, segons ha recordat la Conselleria d’Educació, va traslladar el passat 22 de juny a tots els centres, tant públics com privats, les instruccions per realitzar aquesta reobertura amb total seguretat.

Les famílies interessades en aquest servei han comunicat als centres l’assistència dels nens abans d’aquest dimarts 30 de juny perquè les escoles puguin organitzar agrupaments específics de caràcter estable per al desenvolupament de les activitats.

De la mateixa manera, cada centre ha adoptat les normes relacionades amb la seguretat, que inclouen des de l’arribada dels nens al centre fins a la seva sortida.

Al llarg del mes de juliol, s’avaluaran les mesures d’organització adoptades i es podran introduir els «canvis i adaptacions» per incrementar la seguretat de cara a l’inici del curs 2020-21.

Per procedir a la seva reobertura, les escoles infantils han hagut d’adoptar les mesures de prevenció i higiene dictades pel Ministeri de Sanitat, com «evitar les aglomeracions i les activitats grupals», seguir les mesures d’higiene per al rentat de les mans i fer les tasques de neteja i de desinfecció de les instal·lacions almenys una vegada al dia.

Quant a les mesures d’higiene, els centres col·locaran dispensadors de gel desinfectant a les classes que no tinguin lavabo per a rentat de mans amb aigua i sabó, es farà una neteja i desinfecció de les instal·lacions almenys una vegada al dia, i es reforçarà als espais que ho necessitin en funció de la intensitat d’ús.

Així mateix, es posarà especial atenció a les zones d’ús comú i a les superfícies de contacte més freqüents com poms de portes, taules, mobles, passamans, terres, telèfons, penjadors, i altres elements de similars característiques.

Neteja en banys i lavabos

Els banys i lavabos es netejaran adequadament en funció de la intensitat d’ús, almenys, tres vegades al dia, mentre que en tots ells hi haurà dispensadors de sabó i paper disponible per a l’assecatge de mans, o en el seu defecte gel hidroalcohòlic, havent els alumnes de rentar-se acuradament les mans cada vegada que facin ús del lavabo.

Els responsables dels centres hauran de vigilar la neteja de papereres i la disponibilitat de sabó, paper d’assecatge de mans i gel hidroalcohòlic, i es limitarà al màxim possible l’ocupació de documents en paper i la seva circulació.

Així mateix, els mocadors que el personal i l’alumnat faci servir per a l’assecatge de mans seran rebutjats en papereres amb bossa o contenidors protegits amb tapa i, si és possible, accionats per pedal.

Respecte al material d’higiene personal (mascaretes, guants de làtex, etc.) s’ha de dipositar en la fracció resta (agrupació de residus d’origen domèstic que s’obté una vegada efectuades les recollides separades).

Ajuts a les escoles infantils

La Comunitat de Madrid ha reiterat el seu compromís amb l’educació per a nens entre 0 i 3 anys, mentre ha recordat el pla econòmic creat a fi de salvaguardar i evitar el tancament d’escoles infantils de la regió.

Per a això, el mes de maig passat va anunciar la posada en marxa d’un pla, dotat amb prop de 18 milions d’euros, per pal·liar els efectes econòmics que la crisi de la Covid-19 està causant en aquests centres.

Dins dels ajuts del Govern regional, les escoles infantils de gestió indirecta, d’acord amb la Llei de Contractes, tindran de dret a indemnització de danys i perjudicis, una vegada aixecada la suspensió total del contracte, el pròxim 1 de juliol.

Així mateix, en el cas dels ajuntaments i altres entitats amb les quals la Comunitat de Madrid té acords, s’ha tramitat una addenda al vigent conveni de col·laboració en Educació Infantil per abonar-los els imports prèviament i adequadament justificats que hagin hagut d’afrontar pels efectes del coronavirus.

Notícies relacionades

A més, l’Executiu madrileny crearà una nova línia de subvencions per a les escoles infantils privades en les quals hi havia nens matriculats amb dret a xec infantil, a fi que aquestes rebin una ajuda equivalent pel seu import.