El Sol, Siroco, La Riviera
Setmana Santa a ritme de concert a Madrid: mítiques sales reobren després d’un any parades
El cicle més gran que involucra les sales des de l’inici de la pandèmia pretén dinamitzar l’oci diürn de la capital
Sales mítiques com El Sol, El Sótano i Café La Palma, tancades des de l’inici de la pandèmia, tornaran a acollir un concert aquesta Setmana Santa gràcies al cicle ‘Vibra Madrid’, que oferirà directes de més d’una trentena d’artistes espanyols a 15 locals del centre de la capital, ha informat avui l’organització de l’esdeveniment.
Bandes com Siloé, Los Nastys, Biznaga, Playa Cuberris o Merino protagonitzen una programació en què es respectaran totes les mesures de seguretat anti-Covid sota la premissa de ‘Cultura Segura’, i que suposen el cicle més gran que involucra les sales des de l’inici de la pandèmia amb què pretenen dinamitzar l’oci diürn de la capital.
Dijous Sant
Així, el dijous 1 d’abril la Sala Vesta donarà la benvinguda a Dear Leo i el seu món interior de sons, en què mostrarà «la seva habilitat hipnòtica per crear atmosferes oníriques amb temes» que són pura fragilitat.
La Riviera acollirà el directe de Playa Cuberris i el seu catàleg de temes elèctrics amb sabor del sud i frescor brit que els ha portat, amb tres discos en el seu historial i centenars de bolos a la maleta, fins als llocs d’honor de l’actual escena pop rock del país.
Los Nastys saltaran a l’escenari de la Sala Hangar 48 disposats a menjar-se el món proveïts amb un còctel de cançons a mig camí entre els sintetitzadors classicots, els riffs accelerats i les guitarres brutes. Aquell mateix dia, Irenegarry, una de les noves veus de l’indie espanyol que també ha passat per Mad Cool Talent by Vibra Mahou, tocarà al Café La Palma. La seva proposta ve avalada per centenars de milers de visites a Spotify i Youtube. Elegant melancolia i personalitat a dojo.
Divendres Sant
Divendres 2 serà el torn per a Siloé a la Sala El Sótano. El duo integrat per Fito Robles –un dels comptats músics espanyols becats a la prestigiosa universitat de Boston Berklee College of Music– i Xavi Road oferirà melodies acústiques, electrònica, folk i tendències d’avantguarda.
Aquell mateix dia serà Biznaga la banda que trepitjarà amb força l’escenari d’Hangar 48 amb el seu gran directe, construït a còpia de temes urgents, melodies rescatades de l’indie dels vuitanta i una actitud molt garage punk.
D’altra banda, el Café La Palma rebrà Shego i la seva barra i actitud punk embolcallada en sons actuals. Bronquio i Carlangas de Novedades Carminha ja els han produït temes, així que aquí hi ha futur.
Dissabte Sant
Siroco comptarà amb el directe de Biuti Bambú el dissabte 3. El duo format per l’actriu i cantant Clara Alvarado i Iciar Segovia, i que també ha passat pel Mad Cool Talent, tornarà a recórrer el camí musical que cobreix els anys seixanta i l’actualitat fent aturades en temes que beuen directament de la cançó melòdica tradicional.
Aquell mateix dia, la Sala Tempo rebrà Amythology, que convertirà el seu directe de soul jazz vocal actualitzat en una declaració d’amor a la seva musa, Amy Winehouse, figura entorn de la qual van crear la banda. El Sótano comptarà amb Parquesvr, la criatura a la qual donen vida diferents músics de bandes underground i que té com a cap visible el conegut promotor i mànager Javi Ferrara.
A més, la Sala Maravillas comptarà amb el directe de Stephen Please, baixista d’Axolotes Mexicanos, amb les seves cançons arriscades i eclèctiques. La jornada també comptarà amb el concert d’Andrea Santiago a Fulanita de Tal i amb la seva personalitat devastadora, que es mou en un terreny a mig camí entre el folk-rock i el pop alternatiu.
El Café Central, d’altra banda, donarà la benvinguda a Mariano Díaz al piano i Lara Vizuete a la veu, amb un repertori selecte de rock clàssic i composicions firmades pel mateix Díaz. Mestria, experiència i una posada en escena impecable són les seves senyes d’identitat, assenyalen des de l’organització del cicle musical.
Diumenge de Resurrecció
L’últim dia, diumenge 4, serà el torn per a Merino a la sala Contraclub. Participants en la ultima edició de Mad Cool Talent, apostaran per les cançons sense complexos, les mateixes que transcendeixen els gèneres i que eviten caure en l’obligació d’etiquetar els gustos.
D’altra banda, la Sala Vesta rebrà Dani Red i el seu pop d’autor, que s’enriqueix amb lletres introspectives i elements electrònics d’avantguarda. Tigra també defensarà a Siroco un directe en el que les melodies prioritzen tant com les lletres. D’ells s’ha dit que facturen rock alternatiu o pop canalla, «tot i que ells prefereixen pensar que són un grup d’amics fent música perquè la gent la disfruti».
Notícies relacionadesD’altra banda, la sala Tempo acollirà Zulu Men, un quintet de músics procedents de bandes com NOLA Brass Band, Freedonia, Old Dixieland Band o The Lucilles. Expliquen que la seva música és plena de ritmes amb empenta, capaços de fer que els peus del públic s’enlairin de terra des del primer acord.
La jornada també comptarà amb el concert al Café Central de Federico Lechner, una vida dedicada al piano, i Florència Bègue, una carrera centrada en el cant. Tots dos coincideixen en la bossa, en el tango i en el jazz, la seva passió comuna. D’altra banda, Rayo portaran a la Sala Maravillas les seves cançons dreampop i noise rock, guitarres distorsionades, melodies vocals somiadores i temes que busquen evadir-se de la realitat.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia