'Vitamina - Lideratge ètic i transformació social' obre un altre grup a Mataró

El segon grup d'aquest programa està format per joves de l'Associació Esportiva i Lleure de Cerdanyola i del Club de Futbol Pla d'en Boet.

grupvitaminamatarocerdanyola

grupvitaminamatarocerdanyola

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MATARÓ

El programa 'Vitamina - Lideratge ètic i transformació social', una proposta de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l'ONU, ha ampliat amb un segon grup la seva incidència a Mataró.

Aquest projecte té com a missió apoderar adolescents i joves perquè es converteixin en referents positius i líders ètics de processos de transformació social en els seus propis barris i entorns personals.

 

El segon grup de joves mataronins que inicien aquest programa formen part de l'Associació Esportiva i Lleure de Cerdanyola i del Club de Futbol Pla d'en Boet, tenen entre 13 i 16 anys i el seu àmbit d'influència són aquests dos barris de la capital del Maresme.

El grup es troba amb les conductores del programa cada els divendres a la tarda a les instal·lacions esportives de l'AEILL Cerdanyola.

PROJECTE AMB RECORREGUT

Aquesta ampliació consolida el treball de la Fundació Carta de la Pau a Mataró. El programa Vitamina es va començar a aplicar en aquesta localitat el setembre del 2015, amb un grup format per integrants de l'Associació de Joves Gitanos de Mataró, membre de la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya.

Aquest grup, que ja es troba en el segon any del programa, realitza les sessions els dimarts a la tarda al Centre Cívic Cabot i Barba.

QUÈ ÉS VITAMINA?

El projecte Vitamina- Lideratge ètic i transformació social està destinat a joves entre 12 i 16 anys vinculats amb entitats del barri o la ciutat en el qual es desenvolupa el projecte i, per tant, que ja mostren certa motivació i compromís.

El programa té una durada de quatre anys. En el primer any es treballa l'aspecte personal; en el segon, la part relacional de l'individu; en el tercer, el social-emprenedor i, en el quart, l'assoliment de l'autonomia (recerca de feina després dels estudis...).

 

Per realitzar aquest procés, durant el curs escolar, els joves es troben un cop per setmana guiats per un equip interdisciplinari de professionals de la Fundació Carta de la Pau.

A més, tenen el privilegi de conversar amb professionals de referència i conèixer projectes emprenedors que els ajuden a ampliar la seva mirada cap al món.

 

I, paral·lelament, l'equip director del projecte treballa amb els pares i les mares temes concrets que els poden ajudar que el seu fill o filla potenciï el creixement personal i l'apoderament (assetjament escolar, hàbits alimentaris, etc).

Notícies relacionades

  

Més notícies de Mataró