Cultura

El Festival Poesia i+ planteja una aposta «radical» per la paraula i els nous formats

El certamen es farà a nou municipis del Maresme i homenatjarà Antonin Artaud i Pablo Picasso

El Festival Poesia i+ planteja una aposta «radical» per la paraula i els nous formats

Poesia i +

2
Es llegeix en minuts
ACN

El Festival Poesia i+ de la Fundació Palau ha presentat aquest dilluns la 18a edició del certamen que se celebrarà del 27 de juny al 9 de juliol a nou municipis del Maresme com Caldes d’Estrac, Mataró, Arenys de Mar, Alella i Teià. En aquesta ocasió, el festival vol fer una aposta «radical» per la paraula i la investigació, la poesia i l’experimentació amb els nous formats.

Coincidint amb els 20 anys de la Fundació Palau, la programació comptarà amb dues propostes relacionades amb els referents indiscutibles de Josep Palau i Fabre: Antonin Artaud i Pablo Picasso. El poeta Roger Robinson i Blanca Haddad seran els convidats internacionals que, per primera vegada, assistiran al festival.

Per homenatjar els referents de Palau i Fabre, Joan Morey presentarà una acció amb Sònia Gómez sobre el poeta francès i Fèlix Pons abordarà el desig i l’escriptura de Picasso en una peça escènica.

Novetats

Entre les novetats de la 18a edició, el festival estrenarà presència internacional amb el poeta Roger Robinson, que presentarà ‘Disrupt’, un treball que fa anys que escriu i recita a tocar del compromís polític. També hi serà la poeta i activista Blanca Haddad, que aprofundirà en la vigència de la poesia amb Blood Quartet.

L’aposta per l’experimentació i el treball amb l’electrònica es farà visible amb propostes com la nova producció de Pol Guasch i Claraguilar que s’estrenarà en el certamen, l’aposta «atrevida» de Miriam Reyes i Eloy Fernandez Porta amb ‘Eloi El Bon Noi’, els gallecs Cintaadhesiva amb una proposta audiovisual i l’experimentació electrònica de ‘Res és Nostre’ i ‘Da::Ma’, el projecte de David Caño i Mauri Ibáñez, així com ‘Vocal Roots’ de Maria Coma.

D’altra banda, Isabel Do Diego se submergirà en el folklore andalús per barrejar-lo amb l’electrònica i les arts escèniques. Maestro Espada farà el mateix amb la música tradicional murciana per acabar construint una proposta «sublim i incontestable». Finalment, ‘Cocanha’, centrades en el treball vocal, transporten el folklore occità al present més rabiós. Joana Dark, Arnau Obiols i Joana Gomila també recuperen la música tradicional catalana i estableixen un diàleg crític.

Quant als valors emergents i de l’escena independent, formaran part de la 18a edició noms com Eduard Olesti, Maria Isern, La Companyia Minimíssima, Mar Grimalt, Pol Batlle, Selva Nua, Angeladorrrm i La Sentin. Però també hi haurà noms destacats de la poesia com Pau Vadell, Teresa Pascual i Joan Vinuesa.

Notícies relacionades

La imatge de la 18a edició ofereix una reflexió sobre la incomoditat de la poesia i la necessitat que sigui un organisme viu en moviment.

Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró