Col·lectius vulnerables

Dos ferits en un desnonament a Mataró amb càrregues dels Mossos d’Esquadra

ENTREVISTA | David Bote (PSC): «Mataró vol continuar liderant la lluita contra les ocupacions»

CONTEXT | L’ocupació de vivendes, en el punt de mira dels alcaldes metropolitans el 28M

La PAH lamenta el suïcidi de la Melanie abans del seu desnonament a Barcelona: «És un assassinat»

L’home desallotjat estava en un estat de semiinconsciència, pel que sembla, després d’«haver ingerit alguna pastilla o medicament»

Dos ferits en un desnonament a Mataró amb càrregues dels Mossos d’Esquadra
3
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

Les ambulàncies del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) han traslladat dues persones ferides a l’hospital després d’un polèmic desnonament a Mataró (el Maresme). Entre elles, el Mohammed, el mateix desallotjat, que encara es troba en el centre hospitalari.

L’altra persona es tracta d’una dona que anava amb crosses i que ha caigut a terra després que la línia policial dels Mossos d’Esquadra carregués per allunyar els manifestants de l’immoble on s’estava produint el desnonament, en el qual han actuat després d’un requeriment judicial.

Segons explica Pilar Sánchez, portaveu del Sindicat d’Habitatge de Mataró, el desallotjament del Mohammed estava programat per a tres quarts de deu del matí d’aquest divendres 19 de maig, però a dos quarts de vuit alguns veïns s’han trobat que els Mossos «ja estaven preparant el cordó». «La comitiva judicial també ha arribat abans de les nou», assenyala Sánchez, que també explica que al veure el cordó s’ha començat a concentrar la gent al costat de l’immoble on s’ha produït el desnonament, segons el Sindicat, un pis propietat d’un «fons voltor». Entre trenta i quaranta persones, segons xifres dels Mossos d’Esquadra.

Amb tot, els agents de la policia catalana han entrat al pis del Mohammed i, tal com comenten des dels Mossos, hi han trobat l’home en un estat de semiinconsciència, pel que sembla, després d’«haver ingerit alguna pastilla o medicament». Per aquesta raó, ha sigut traslladat a l’hospital, tot i que, en principi, la seva vida «no corre perill».

Al seu torn, al carrer, s’ha produït el xoc entre la policia i els manifestants que ha acabat amb alguns dels veïns amb blaus i amb la Nani, la integrant del Sindicat i veïna de Mataró que anava amb crosses, atesa pel SEM. Per la seva banda, des dels Mossos defensen que els manifestants han intentat passar la línia policial i que els Mossos «han utilitzat la defensa per evitar-ho». A més, apunten que «cinc agents han resultat ferits lleus» i que, quan se n’anaven, s’han produït «llançaments» contra ells.

Les ocupacions a Mataró

Precisament, durant els últims anys les ocupacions de vivenda han estat en el centre del debat a Mataró. En una entrevista a EL PERIÓDICO, el mateix alcalde de Mataró, David Bote (PSC), va afirmar que «Mataró vol continuar liderant la lluita contra les ocupacions».

En el cas de Mataró, segons dades recents dels Mossos d’Esquadra, hi ha més de 760 pisos ocupats per cada 100.000 habitants, el 69% més que la mitjana catalana. Això situa la ciutat del Maresme com la segona capital de comarca amb una ràtio més alta, després de Figueres. Així, la portaveu del Sindicat d’Habitatge assenyala que aquesta mateixa setmana hi ha hagut dos o tres desnonaments més i que, «al cap d’hores, les màfies ja hi han tornat a entrar i estan venent les claus a altres persones».

Notícies relacionades

Així, diu Bote, l’últim any la policia local de Mataró ha desallotjat més d’un centenar d’immobles. «Desnonar així les famílies no és la solució. Reivindiquem que es facin lloguers socials», manifesta Sánchez, que afegeix que des del Sindicat miren de fer que s’ofereixi al Mohammed, una persona amb «diverses malalties» i que tenia un informe de vulnerabilitat, una alternativa habitacional. 

Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró