Sanitat pública

Mataró estrena un hospital de dia oncohematològic amb més confort i intimitat per al pacient

Les instal·lacions incorporen endolls, televisor i espais separats per millorar la privacitat durant el tractament

  • Mataró tindrà un nou hospital d’atenció intermèdia amb 244 places

Mataró estrena un hospital de dia oncohematològic amb més confort i intimitat per al pacient

ACN / Albert Segura

2
Es llegeix en minuts
ACN

L’Hospital de Mataró posarà en funcionament el dilluns 29 de maig l’hospital de dia oncohematològic, que substituirà l’actual hospital de dia especialitzat i oferirà més confort i intimitat als pacients. L’espai està format per 12 butaques distribuïdes en boxs i incorpora 10 saletes que aporten encara més privacitat en cas de situacions més delicades o amb previsió d’efectes adversos al tractament.

El centre ha recollit les peticions a través d’una urna de suggeriments i ha implementat les millores, que van des de punts de càrrega per a mòbils i tauletes, la presència d’un televisor a cada box, mampares que separen el passadís de la zona on es porta a terme el tractament i espai perquè hi pugui estar un acompanyant.

L’hospital té 600 metres quadrats, amb 18 butaques en espais en els quals es preserva la intimitat del pacient i quatre boxs separats amb porta de vidre per a l’administració de quimioteràpia per a pacients que puguin experimentar una reacció adversa. A més, es dota l’espai de quatre consultes mèdiques, una sala d’espera pròpia, una sala de recerca clínica i altres espais de treball.

Enquesta

Cada espai individual s’ha dotat d’alguns dels elements més sol·licitats pels mateixos pacients de la unitat actual. «Vam fer una enquesta amb una urna per veure què volien i tenir-ne una perspectiva, i les respostes se centraven a incrementar la privacitat, disposar de la possibilitat de tenir música, televisió, o un espai per a un familiar per tenir el seu suport», explica Cristina Gómez, infermera de l’hospital.

Precisament s’ha valorat l’opinió per fer més amable l’estada en un lloc on els pacients poden estar des d’un minut fins a 10 o 12 hores. És per això que els espais individuals tenen endolls per poder-hi connectar telèfons mòbils i tauletes digitals, però també un televisor per a cada pacient, i una cadira perquè s’hi pugui asseure un acompanyant.

Deu milions d’inversió

Abans d’entrar, no obstant, la sala d’espera també s’ha dotat d’elements còmodes, com sofàs i butaques, així com endolls i sortides USB per carregar dispositius mòbils.

En el disseny s’ha tingut en compte no perdre el contacte amb el servei d’infermeria, ja que molts pacients troben en el personal un punt de suport. «Alguns ens expliquen com se senten, i també intimitats, per això és important que puguem estar al seu costat», detalla Gómez.

Notícies relacionades

L’any passat es van administrar en aquest servei unes 5.000 quimioteràpies, a part d’altres tractaments ambulatoris com la ferroteràpia, concentrats d’hematita, immunoglobulines i antibiòtics endovenosos. La construcció del nou hospital de dia s’emmarca en l’ampliació de l’Hospital de Mataró, amb una inversió de 10 milions d’euros.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO