INICIATIVA SOSTENIBLE

L'Hora del Planeta ja ha enfosquit mig món

Persones, institucions i empreses espanyoles estan cridades a apagar la llum entre les 20.30 i les 21.30 hores d'aquest dissabte per actuar contra el canvi climàtic

fcasals33237452 syd  sydney  australia   19 03 2016   in a long ex160319181959

fcasals33237452 syd sydney australia 19 03 2016 in a long ex160319181959 / SAM MOOY

1
Es llegeix en minuts

A les 8.30 d'aquest matí (horari peninsular) ha començat la 10a edició de l'Hora del Planeta a Samoa i durant 24 hores anirà enfosquint el món fins a les illes Cook perquè 178 països i territoris s'han sumat a aquesta iniciativa, promoguda per WWF, amb què s'anima persones, administracions i empreses a apagar la llum entre les 20.30 i les 21.30 (hora local) per d'actuar contra el canvi climàtic.

Amb el lema 'Ara és el moment. Canvia pel clima', l'Hora del Planeta alerta sobre la urgència de lluitar contra l'escalfament global i de fer realitat l'Acord de París, firmat el desembre passat per evitar que la temperatura del globus sigui 2 graus C superior als nivells de l'era preindustrial. Per això, el principal objectiu que s'ha marcat WWF per a l'edició d'aquest any és promoure accions climàtiques que assegurin un futur amb energies renovables.

Com a novetat a Espanya, aquesta organització ha demanat als gairebé 400 ajuntaments que s'han sumat a l'Hora del Planeta (un 50% més que el 2015) que aprovin mesures concretes per lluitar contra el canvi climàtic, com l'aprovació d'una moció que reculli els compromisos de reducció d'emissions i d'eficiència energètica de les ciutats.

ALTRES PROPOSTES

Altres propostes per als municipis són la incorporació de criteris d'eficiència energètica en la compra pública d'equips i serveis, la utilització d'il·luminació de baix consum, la creació de carrils bici i el foment del transport públic per reduir emissions, soroll i contaminació.

Aquest any, WWF ha batut el seu propi rècord de participació amb un total de 178 països i territoris de tots els continents, milers de ciutats i centenars de monuments emblemàtics apagats, incloent-hi la Torre Eiffel (París), l'Empire State Building (Nova York), el Taipei 101 (Taiwan) i l'òpera de Sydney.

Notícies relacionades

A Espanya s'han adherit gairebé 400 ciutats, que aquest vespre apagaran els seus monuments més emblemàtics com a símbol de lluita contra el canvi climàtic, entre ells l'Alhambra i el Generalife de Granada, la Catedral de Palma de Mallorca, la Basílica de San Isidoro de León, la Sagrada Família de Barcelona i el Palau Reial de Madrid.

A més d'aquest rècord de participació de ciutats, WWF també supera aquest any a Espanya el nombre d'empreses que s'hi han unit (més de 400) i d'entitats col·laboradores (mig centenar d'oenagés i els principals partits polítics).