Set anys entrenant-se

Creuar el Pacífic nedant, un repte sense precedents

Ben Lecomte nedarà entre 6 i 8 mesos per conscienciar sobre la contaminació de plàstic als mars

nadador

nadador

1
Es llegeix en minuts
Efe

El nedador Ben Lecomte va sortir aquest dimarts de la costa del Japó amb la meta de creuar el Pacífic i arribar als Estats Units d’aquí a 6 o 8 mesos, un repte sense precedents amb què aspira a conscienciar sobre la contaminació de plàstic als mars.

Lecomte vol convertir-se en la primera persona que travessa nedant els 9.000 quilòmetres que separen els dos extrems del Pacífic sense ajuda de cap tipus de flotador i acompanyat per un iot, que el recolzarà mèdicament, científicament i logísticament.

Aquest atleta, d’origen francès i resident als EUA, va començar a nedar aquest dimarts des de la platja de Choshi (Chiba, est de Tòquio), i cap a les 14.00 hora local (5.00 GMT) havia recorregut uns 12 quilòmetres, segons la web del projecte The Longest Swim, que retransmet en directe els seus progressos.

El seu objectiu és arribar a San Francisco entre finals d’any i el febrer que, per a la qual cosa cada dia haurà de nedar unes vuit hores i recórrer entre 32 i 64 quilòmetres, en funció dels corrents i de les condicions meteorològiques, va explicar en una recent entrevista Efe.

Set anys d’entrenament

Lecomte, que s’ha entrenat durant set anys per afrontar aquest repte i que ja va creuar nedant l’Atlàntic el 1998, pretén que la seva odissea serveixi per incrementar el coneixement del problema de l’acumulació de residus plàstics als oceans.

Tant el nedador com el iot que l’acompanya, el ‘Discoverer’, prendran mostres d’aigua durant tot el recorregut per mesurar els nivells de micropartícules de plàstic a l’oceà i els seus possibles efectes en l’ecosistema i la salut humana.

Notícies relacionades

Les dades es compartiran amb 35 organitzacions científiques, entre les quals, la NASA o la Institució Oceanogràfica Woods Hole, i serviran, així mateix, per a altres projectes d’investigació en els camps de la medicina, la biologia o l’oceanografia.

Entre altres finalitats, permetran avaluar la presència a l’oceà d’elements radioactius emanats de l’accidentada central de Fukushima, o mesurar els efectes de l’esport extrem i prolongat en l’organisme, segons la revista digital científica ‘Seeker’, que finança el projecte.