Reintroduïts 100 exemplars de l’amenaçat fartet al delta del Llobregat

ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

El nombre d’espècies de fauna autòctona en perill és molt elevat, especialment en rius i zones humides. Un d’aquests animals en risc és el fartet, un peix mediterrani que es troba en declivi. Per revertir la situació, el Zoo de Barcelona cria aquesta espècie i treballa per recuperar-ne la població en hàbitats adequats.

Aquesta setmana, junt amb el Consorci del Delta del Llobregat s’han alliberat 100 d’exemplars de fartet en aquest aiguamoll pròxim a Barcelona. L’acció forma part del conveni de col·laboració vigent entre el consorci, el zoo i l’empresa Damm, a més d’incloure’s en el pla educatiu ‘Salvem el fartet’, una iniciativa per conscienciar sobre la situació en què es troba aquest peix mediterrani.

Els peixos reintroduïts s’han criat al zoo i s’han alliberat en dues noves basses, excavades aquest any per l’Ajuntament de Viladecans, seguint les mesures i la profunditat recomanades pels experts perquè la introducció tingui èxit. Fins ara, al delta només hi havia dues llacunes amb petites poblacions d’aquesta espècie endèmica de la península Ibèrica, en situació crítica.

Notícies relacionades

Ara se seguirà l’evolució de l’espècie els pròxims anys per saber quin èxit tenen les accions. La primera actuació de restauració d’hàbitat per als fartets es va dur a terme el febrer del 2019, quan es va excavar una bassa a la pineda litoral del municipi del Prat de Llobregat.

Els bons resultats han permès seguir amb el projecte i crear les dues noves llacunes on s’han alliberat els 100 nous exemplars.