Embassaments al 27%
Les reserves dels pantans tornen a caure en picat a Catalunya
Durant l’última setmana hi ha hagut algunes pluges intenses, però han sigut breus i molt localitzades. En línies generals, el mes de juliol no ha sigut com maig i juny, quan va ploure més del que era habitual. Els dos mesos anteriors van propiciar una lleugera millora de l’escenari hídric, després d’una primavera extremadament seca. Els embassaments, que s’havien situat per sota del 26%, van remuntar i van superar el 30% de la seva capacitat.
En canvi, aquest juliol sec i calorós ha capgirat aquesta situació de recuperació. Si ens fixem en les dues últimes setmanes, observem un preocupant descens de les reserves als embassaments. De mitjana, cada quatre dies, l’estat dels pantans s’està reduint mig punt percentual.
Aquestes infraestructures van ser dissenyades per emmagatzemar gairebé 695 hectòmetres cúbics d’aigua. En els últims deu anys, han estat de mitjana per sobre dels 550 hm3, una situació molt diferent de l’actual.
El pantà de Sau, per exemple, està en una situació molt millor que cinc mesos enrere, quan va arribar al 6% de la seva capacitat (ara al 24%). Però no és una realitat gens afalagadora, igual que passa amb el pantà de Susqueda, al 28%. Per ara, les dades evidencien que la sequera, per ara, continua sent extrema a Catalunya.
Embassament Medi ambient Aigua Sequera Crisi Climàtica Agència Catalana de l'Aigua (ACA) Gestió de l'aigua
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació