LABORATORI TECNOLÒGIC

L'Ateneu de Fabricació Digital de Nou Barris obre les portes

Es tracta d'un nou equipament integrat al Parc Tecnològic del districte que ofereix formació, divulgació i assessorament per acostar la tecnologia i la producció digital a la ciutadania

img 0999-760x428

img 0999-760x428

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb l’objectiu d’acostar la tecnologia i la producció digital a la ciutadania, la comunitat educativa i les empreses, es posa en marxa l’Ateneu de Fabricació Digital de Nou Barris, un nou equipament integrat al Parc Tecnològic del districte, que gestiona Barcelona Activa, i que ofereix formació, divulgació i assessorament per incentivar el disseny col·laboratiu amb retorn social.

Un espai obert a tota la ciutadania

La divulgació i la formació en noves tecnologies per a la producció digital també es dirigeix al veïnat i les famílies. Des de l’ateneu es donarà recolzament a persones que realitzin activitats tecnosocials per a tots els públics. 

A més, es vol impulsar l’intercanvi de coneixements tecnològics entre generacions (des de persones grans fins a nens i adolescents) a través d’activitats d’aprenentatge obert i en xarxa.

Recursos per a la comunitat educativa

L’ateneu també posa a disposició dels centres educatius programes pedagògics, en col·laboració amb el Consorci d’Educació de Barcelona, dirigits tant a l’alumnat com al professorat i el personal tècnic. 

Els programes inclouen tallers de disseny i fabricació centrats en diferents tecnologies. A més, des de l’ateneu es busca fomentar l’interès per les professions tecnològiques entre les nenes i les noies, amb l’objectiu de prevenir i combatre el biaix de gènere en els entorns professionals vinculats a l’àmbit digital.

Recolzament a l’emprenedoria i a les empreses petites i mitjanes

L’equipament inclou un servei de recolzament a les empreses petites i mitjanes i les persones emprenedores per facilitar la producció de prototips en l’àmbit industrial. 

Notícies relacionades

L’ateneu funciona com un laboratori tecnològic que permet testar la idoneïtat i viabilitat dels productes, amb un vessant estretament relacionat amb l’economia de cooperativa social i solidària, la innovació social, l’autoaprenentatge i la integració de les xarxes socials en els models de negoci i d’ocupació.

Finalment, entre altres coses, es programaran sessions de capacitació tecnològica per promoure noves qualificacions professionals dins del sector, com la impressió 3D i el ‘hardware’ de control numèric. I és que, segons dades de la Unió Europea, fins al 2020 hi haurà 756.000 llocs de treball en l’àmbit de les TIC que no es podran cobrir per falta de personal format.