Adolescència i joventut
¿Quins serveis de salut mental hi ha a Barcelona?
A la capital catalana hi ha diferents recursos gratuïts i oberts a tothom orientats a l’acompanyament psicològic de la població, especialment de la més jove
Tristesa, por, ansietat, malestar a l’hora de menjar o dormir. Al llarg de la vida tots podem patir malestar emocional o problemes de salut mental. A Barcelona i a tots els districtes, hi ha diferents serveis municipals especialitzats i concebuts per escoltar, atendre i acompanyar qui ho necessiti. Aquests són els recursos que hi ha, tots gratuïts i oberts a tothom.
Konsulta’m
¿A qui s’adreça? A joves d’entre 12 i 22 anys.
¿Quins serveis ofereix? Konsulta’m és un servei gratuït de suport psicològic especialitzat per atendre de manera preventiva el patiment psicològic i els problemes de salut mental de la joventut.
¿Com m’hi puc dirigir? Els punts Konsulta’m per a joves i adolescents obren una tarda a la setmana en un casal o un espai de proximitat amb activitats juvenils. N’hi ha un a cada districte. També s’hi pot trucar o escriure un correu electrònic.
¿On són els punts Konsulta’m? Els trobaràs en aquest enllaç: https://ajuntament.barcelona.cat/sanitatisalut/ca/canal/konsultam.
Konsulta’m +22
¿A qui s’adreça? A totes les persones de més de 22 anys.
¿Quins serveis ofereix? És un servei de suport psicològic gratuït per atendre el patiment psicològic i els problemes de salut mental. També ofereix assessorament en temes de salut mental a professionals que treballen en el teixit comunitari.
¿Com m’hi puc dirigir? Hi ha un punt Konsulta’m +22 als districtes de Sant Martí, Sant Andreu, Nou Barris, Horta-Guinardó, Sants-Montjuïc i Ciutat Vella. També s’hi pot trucar o escriure un correu electrònic. Els trobaràs en aquest enllaç: https://ajuntament.barcelona.cat/sanitatisalut/ca/canal/konsultam.
Aquí t’escoltem
¿A qui s’adreça? A joves d’entre 12 i 20 anys.
¿Quins serveis ofereix? És un servei d’escolta i d’acompanyament. Ofereix un servei de suport individual i confidencial.
¿Com hi puc demanar hora o fer una consulta? Hi pots demanar hora o enviar una consulta a l’adreça electrònica consulta_aquitescoltem@bcn.cat.
Altres serveis d’Aquí t’escoltem: organitza periòdicament activitats grupals, tallers i espais de reflexió als quals es pot parlar de sentiments i emocions, resoldre conflictes i treballar l’autoestima, el respecte i l’assertivitat.
¿On puc consultar les activitats que ofereix i inscriure-m’hi? Trobaràs informació sobre totes les activitats d’aquest trimestre en aquest enllaç: https://ajuntament.barcelona.cat/joves/ca/content/activitats-de-laqui-tescoltem.
¿Com m’hi puc dirigir? Trobaràs informació i l’adreça dels diferents punts d’Aquí t’escoltem en aquest enllaç: https://ajuntament.barcelona.cat/joves/ca/canal/aqui-tescoltem.
Centre per a Famílies amb Adolescents
¿A qui s’adreça? A pares, mares o tutors/es d’adolescents.
¿Quins serveis ofereix? Ofereix informació, formació i orientació individual i grupal per millorar l’acompanyament als fills adolescents, revisar i reorientar la funció parental i proporcionar eines, recursos i experiències.
¿I els adolescents d’aquestes famílies on es poden dirigir? Els punts Aquí t’escoltem treballen estretament amb el Centre per a Famílies amb Adolescents.
Xat de suport emocional
¿A qui s’adreça? A joves d’entre 14 i 25 anys.
¿Com funciona? A través de l’aplicació de WhatsApp, s’ofereix un xat de suport emocional confidencial amb un professional.
¿Quin n’és el telèfon? 679.333.363
¿Quan puc contactar amb el xat? El servei està actiu cada dia de l’any durant les 24 hores del dia.
Telèfon gratuït d’atenció per a la prevenció del suïcidi
¿Com funciona? És un telèfon gratuït que funciona cada dia de l’any durant les 24 hores per atendre totes les trucades en què es presentin idees o conductes suïcides.
¿Quin n’és el telèfon? 900.925.555
¿Hi ha algun punt d’atenció presencial al qual dirigir-me? L’Espai Barcelona Cuida, carrer de Viladomat, 127. És un punt d’atenció pensat per atendre familiars, amistats i persones de l’entorn laboral de les persones amb risc de suïcidi i està gestionat per l’Associació Catalana per a la Prevenció del Suïcidi (ACPS) i Después del Suicidio – Asociación de Supervivientes (DSAS). El telèfon de contacte és el 934.132.121.
Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona
¿Quins serveis ofereix? En situacions sobtades d’urgència o emergència, el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona ofereix atenció psicosocial i psicològica immediata.
¿Com hi puc contactar? Atén a tota hora, gratuïtament, en el 900.703.030.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- Exclusiva Mamarazzis Andreu Buenafuente, fitxatge sorpresa d’RTVE
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034