Sol·licitud oberta

Barcelona destinarà 500.000 euros a subvencionar la neteja de pintades en persianes de comerços i restauració

Adherides al marc d'actuació del Pla Endreça, aquestes noves ajudes es podran sol·licitar fins al 17 de juny i preveuen un subsidi de 400 euros per reixa

Persiana dun local comercial del districte de Ciutat Vella, Barcelona.

Persiana dun local comercial del districte de Ciutat Vella, Barcelona. / Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts

Per lluitar contra el vandalisme i el deteriorament urbà, l'Ajuntament de Barcelona impulsa un programa de subvencions per ajudar el comerç i la restauració a eliminar les pintades a les persianes dels seus establiments.

La convocatòria, que ja es troba oberta i romandrà activa fins al 17 de juny, preveu dotacions de fins a 400 euros per cada persiana sobre la qual s'actuï, amb un màxim de tres per local.

Els subsidies poden cobrir entre el 30 % i el 70 % del cost del projecte de neteja o protecció de les persianes amb tractament antipintades. A la vegada, els beneficiaris es comprometen a mantenir-les netes durant un any.

Notícies relacionades

Les ajudes es concediran per ordre cronològic d'arribada i fins a exhaurir els 500.000 euros previstos per a aquesta línia de subvencions. Les sol·licituds hauran de presentar-les les associacions de comerciants de forma telemàtica i en representació de, com a mínim, deu establiments. Es centren en locals individuals situats en planta baixa i/o a peu de carrer.

L'adjudicació o denegació s'informarà a través del Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB).