Oportunitats

‘Reskilling’ Sectorial: formacions gratuïtes per treballar en sectors clau

L'Ajuntament de Barcelona dedicarà 400.000 euros a aquests cursos professionalitzadors, que tenen com a objectiu acompanyar les persones en situació d'atur o millora d'ocupació

La cuina dautor és un dels cursos que sofereix

La cuina dautor és un dels cursos que sofereix

1
Es llegeix en minuts

El programa ‘Reskilling’ Sectorial és una formació especialitzada gratuïta i de curta durada oferida per l'Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa. L'objectiu és preparar els estudiants per ajudar-los a trobar feina en sectors claus per a la ciutat.

Es calcula que aquest 2024 es formarà a 2.500 persones en àmbits com l'alimentació, les ciències de la vida i salut, el comerç, economia blava, economia de l'esport, economia verda i circular, economia del visitant i restauració, indústria 4.0, logística, sostenibilitat i medi ambient. Així, s'ofereixen cursos professionalitzadors de curta durada i gratuïts, des de 6 hores fins a 300.

Les formacions que s'ofereixen en aquest programa estan molt enfocades en un àrea determinada per permetre que la persona obtingui la qualificació necessària per entrar a treballar en un àmbit específic, per exemple, pilotatge de drons, energies renovables, habitatge saludable, cuina d'autor, atencions a pacients amb Alzheimer o suport vital bàsic, entre d'altres.

Aquests cursos s'imparteixen majoritàriament en format en línia o aula virtual, i tenen com a objectiu acompanyar les persones en situació d'atur o millora d'ocupació per desenvolupar el seu potencial professional, i millorar les seves oportunitats laborals amb coneixements i competències especialitzades.

Notícies relacionades

Per inscriure's no és necessari tenir experiència i estan oberts a tothom. La programació s'actualitza constantment atenent a les necessitats del mercat de treball i es poden consultar al web de Barcelona Activa.

Es dedicaran 400.000 euros a aquesta mesura, i per dur a terme els cursos es compta amb el suport de diferents entitats com el Port de Barcelona, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), Mercabarna o el Ministeri d'Educació, entre d'altres.