Campanya d'estiu

Barcelona obre a la ciutadania més de 350 refugis climàtics per fer front a la calor

La ciutat activa espais i equipaments d'accés públic per afrontar les altes temperatures

Refugi climàtic del parc de la Ciutadella.

Refugi climàtic del parc de la Ciutadella. / Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts

El 98% dels barcelonins i barcelonines té un refugi climàtic a menys de 10 minuts de casa i el 68% en té un a menys de 5 minuts. Aquests espais, creats per afrontar les altes temperatures i trobar confort tèrmic, estan recomanats per a persones vulnerables a la calor, nadons, persones grans o persones amb malalties cròniques, sempre que no necessitin atenció mèdica.

Tenen bona accessibilitat, àrees de descans, aigua, ombra i són segurs. Són gratuïts, amb l'excepció de les piscines municipals de la ciutat, que aquest any es convertiran totes en refugis climàtics i es regularan segons el preu públic fixat.

Entre els equipaments municipals que actuen com a refugis climàtics hi ha interiors com biblioteques, centres cívics o museus, i exteriors com parcs, jardins o patis d'escola.

A la web dels refugis climàtics es poden consultar els horaris d'obertura i accedir a un mapa per cercar els refugis més propers.

Atenció social davant les altes temperatures

Notícies relacionades

El Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) actuarà com a referent d'atenció social en cas que la pujada de les temperatures obligui a elevar l'alerta per onada de calor de la fase preventiva a una fase d'alerta. Això succeirà si la temperatura diürna supera els 33,7 graus centígrads o si la temperatura mínima nocturna és superior als 25,9 graus centígrads. La fase d'emergència s'activarà si la temperatura màxima supera els 35,7 graus o la mínima puja per sobre dels 27,9 graus.

El CUESB habilitarà una sala d'espera amb confort tèrmic i una font d'aigua per a persones vulnerables. En cas necessari, també s'activarà el CUESB com a lloc de pernoctació per a persones que presentin una gran fragilitat.