Remodelació urbana

Obres d’estiu a Barcelona: 49 actuacions per millorar l’espai públic i els serveis

Els treballs inclouen projectes d’urbanització, infraestructures ferroviàries i xarxes primàries d’aigua, llum i gas

Tasques de remodelació del paviment.

Tasques de remodelació del paviment. / Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts

L’execució d’obres a Barcelona s’intensifica durant els mesos de vacances, aprofitant el descens de l’afluència a la ciutat i amb la intenció de minimitzar l’impacte i les molèsties als veïns.

Aquest any, entre les urbanitzacions més destacades, sobresurt la segona fase de cobertura de la ronda de Dalt en el seu pas per Horta-Guinardó, entre l’avinguda de Vallcarca i l’IES Vall d’Hebron. Els treballs inclouen la construcció del mur central de suport de l’estructura i el seu cobriment, transformant part de la carretera en un túnel i afegint 540 metres a la part superior, que es destinaran a la creació d’un espai verd d’ús ciutadà.

A més, es treballarà també en la remodelació d’altres grans vies de la ciutat, com són La Rambla, la Via Laietana o la ronda de Sant Antoni, així com l’avinguda Diagonal, vinculada a la primera fase de la connexió del tramvia per la Diagonal, i del parc de les Glòries.

En els propers mesos també s’accelerarà l’actualització del paviment. Es realitzaran vuit grans actuacions emmarcades dins del Pla Endreça que implicaran la renovació de prop de 100.000 metres quadrats d’asfalt en diverses zones de Barcelona. Es preveuen també diverses obres de pacificació de vies als districtes, amb l’ampliació de voreres o la implantació de plataformes úniques.

Infraestructures i serveis

Notícies relacionades

L’ampliació de la línia 8 de ferrocarrils de la Generalitat avançarà amb la construcció del pou d’emergència del carrer Consell de Cent i els encreuaments de serveis de l’àmbit de la plaça d’Espanya. I a la xarxa de metro es duran a terme reformes a les línies 2, 4, 5 i 10 Nord, que comportaran talls del servei entre les estacions de Sagrada Família i Paral·lel, Collblanc i Cornellà Centre, Selva de Mar i La Pau i Gorg i La Salut, respectivament.

Pel que fa a les millores dels serveis, s’han planificat reparacions de les xarxes d’aigua potable, gas natural i línies elèctriques com l’última fase de la construcció del nou col·lector del carrer de Vila i Vilà. A més, s’executaran set intervencions per ampliar i fer més eficient la xarxa per recollir aigua freàtica.